De wereldwijde productie van ruw staal is in de 63 landen die rapporteren aan de World Steel Association met 1 procent toegenomen. Maar er blijkt een groot verschil tussen Azië en Europa.

Wereldwijd nam de productie van ruw staal in maart - in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar - met 1 procent toe tot 135 miljoen ton.

Koploper was China, met een toename met 6,6 procent tot 66,3 miljoen ton tegenover maart vorig jaar. Elders in Azië produceerde Japan 9,4 miljoen ton ruw staal, of een een stijging met 1,3 procent.

In de Europese Unie (EU) viel de staalproductie met 6,6 procent terug tot 14,6 miljoen ton. De Duitse locomotief moest in maart 2,2 procent van zijn staalproductie prijsgeven tot 3,8 miljoen ton. Italië zag in diezelfde maand - als derde economie van de eurozone - niet minder dan 18,4 procent van zijn productie wegsmelten. Voor Frankrijk, de tweede in de Europese rij, was er een daling met 9,6 procent tot 1,3 miljoen ton.

De VS produceerden in maart van dit jaar 7,3 miljoen ton ruw staal, of 8,4 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Rusland produceerde vorige maand 6 miljoen ton ruw staal, een daling met 2,8 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Brazilië noteerde een terugval met 7,6 procent tot 2,9 miljoen ton.

De productiecapaciteit van ruw staal daalde voor de 63 landen die deel uitmaken van de World Steel Association van 80,5 procent in februari tot 79,4 procent in maart. In vergelijking met maart vorig jaar is dat 2,1 procentpunt minder. (BO)

De wereldwijde productie van ruw staal is in de 63 landen die rapporteren aan de World Steel Association met 1 procent toegenomen. Maar er blijkt een groot verschil tussen Azië en Europa. Wereldwijd nam de productie van ruw staal in maart - in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar - met 1 procent toe tot 135 miljoen ton.Koploper was China, met een toename met 6,6 procent tot 66,3 miljoen ton tegenover maart vorig jaar. Elders in Azië produceerde Japan 9,4 miljoen ton ruw staal, of een een stijging met 1,3 procent.In de Europese Unie (EU) viel de staalproductie met 6,6 procent terug tot 14,6 miljoen ton. De Duitse locomotief moest in maart 2,2 procent van zijn staalproductie prijsgeven tot 3,8 miljoen ton. Italië zag in diezelfde maand - als derde economie van de eurozone - niet minder dan 18,4 procent van zijn productie wegsmelten. Voor Frankrijk, de tweede in de Europese rij, was er een daling met 9,6 procent tot 1,3 miljoen ton.De VS produceerden in maart van dit jaar 7,3 miljoen ton ruw staal, of 8,4 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Rusland produceerde vorige maand 6 miljoen ton ruw staal, een daling met 2,8 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Brazilië noteerde een terugval met 7,6 procent tot 2,9 miljoen ton.De productiecapaciteit van ruw staal daalde voor de 63 landen die deel uitmaken van de World Steel Association van 80,5 procent in februari tot 79,4 procent in maart. In vergelijking met maart vorig jaar is dat 2,1 procentpunt minder. (BO)