De naamsverandering blijkt uit een toelichting op de statutenwijziging die het Nederlandse bedrijf op 19 mei aan de algemene aandeelhoudersvergadering voorlegt.

Door van naam te veranderen geeft Spyker Cars te kennen zich toe te spitsen op de activiteiten van Saab. Het beroemde Zweedse automerk werd begin 2010 door Spyker Cars overgenomen van de Amerikaanse autoreus General Motors.

Spyker Cars verkocht op zijn beurt het sportwagenmerk Spyker eind februari aan de Russische investeerder Vladimir Antonov.

De productie bij Saab ligt donderdag stil door aanhoudende problemen met toeleveranciers. Die zouden naar verluidt niet willen leveren zolang de facturen niet betaald worden. Dinsdag liet topman Victor Muller van Spyker Cars al verstaan dat er best rekening wordt gehouden met verdere onderbrekingen van de productie.

De naamsverandering blijkt uit een toelichting op de statutenwijziging die het Nederlandse bedrijf op 19 mei aan de algemene aandeelhoudersvergadering voorlegt. Door van naam te veranderen geeft Spyker Cars te kennen zich toe te spitsen op de activiteiten van Saab. Het beroemde Zweedse automerk werd begin 2010 door Spyker Cars overgenomen van de Amerikaanse autoreus General Motors. Spyker Cars verkocht op zijn beurt het sportwagenmerk Spyker eind februari aan de Russische investeerder Vladimir Antonov. De productie bij Saab ligt donderdag stil door aanhoudende problemen met toeleveranciers. Die zouden naar verluidt niet willen leveren zolang de facturen niet betaald worden. Dinsdag liet topman Victor Muller van Spyker Cars al verstaan dat er best rekening wordt gehouden met verdere onderbrekingen van de productie.