De NMBS-Groep heeft in 2013 al 1.373 nieuwe medewerkers aangeworven. Er zijn voor dit jaar nog circa 500 vacatures, voornamelijk voor Nederlandstaligen.

De spoorwegen zijn onder meer op zoek naar treinbestuurders (diploma hoger secundair), assistent-verkeersleiders voor in de seinhuizen (diploma hoger secundair), mensen met een technische opleiding (niveau hoger secundair en hogeschool) en ingenieurs.

Omdat Franstalige vacatures veel vlotter ingevuld raken, zijn er nog vooral Vlaamse en Brusselse (Nederlandstalige) vacatures. Het jobaanbod staat op www.despoorwegenwervenaan.be.

Record

Van januari tot en met augustus gingen 1.373 nieuwe mensen aan de slag bij het spoor. De NMBS-Groep spreekt van een 'absoluut record voor dit moment van het jaar'. Eind augustus 2012 stonden er bijvoorbeeld 1.074 aanwervingen op de teller.

Op 1 september 2013 werkten er 36.316 mensen (of 34.828 voltijdse equivalenten) bij de NMBS-Groep, ongeveer 500 minder dan een jaar eerder. 'Dat is het gevolg van een doorgedreven automatisering gekoppeld aan een stijgende productiviteit', luidt het. Elk jaar gaan er gemiddeld 1.500 spoorwegmedewerkers met pensioen. (Belga/KVDA)

De NMBS-Groep heeft in 2013 al 1.373 nieuwe medewerkers aangeworven. Er zijn voor dit jaar nog circa 500 vacatures, voornamelijk voor Nederlandstaligen. De spoorwegen zijn onder meer op zoek naar treinbestuurders (diploma hoger secundair), assistent-verkeersleiders voor in de seinhuizen (diploma hoger secundair), mensen met een technische opleiding (niveau hoger secundair en hogeschool) en ingenieurs. Omdat Franstalige vacatures veel vlotter ingevuld raken, zijn er nog vooral Vlaamse en Brusselse (Nederlandstalige) vacatures. Het jobaanbod staat op www.despoorwegenwervenaan.be.Record Van januari tot en met augustus gingen 1.373 nieuwe mensen aan de slag bij het spoor. De NMBS-Groep spreekt van een 'absoluut record voor dit moment van het jaar'. Eind augustus 2012 stonden er bijvoorbeeld 1.074 aanwervingen op de teller. Op 1 september 2013 werkten er 36.316 mensen (of 34.828 voltijdse equivalenten) bij de NMBS-Groep, ongeveer 500 minder dan een jaar eerder. 'Dat is het gevolg van een doorgedreven automatisering gekoppeld aan een stijgende productiviteit', luidt het. Elk jaar gaan er gemiddeld 1.500 spoorwegmedewerkers met pensioen. (Belga/KVDA)