De onafhankelijke spoorbond OVS wil op zaterdag 17 augustus opnieuw het werk neerleggen. Dat gebeurde eerder al op 27 juli, tijdens de Gentse Feesten en Tomorrowland. De NMBS werkte toen een minimale dienstverlening uit, waardoor drie op de vijf treinen reden. De aangekondigde staking is net als de vorige keer het gevolg van een sociaal conflict over een personeelstekort bij de treinbegeleiders.

Volgens HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel, vindt er op 13 augustus waarschijnlijk een verzoeningsvergadering plaats om te proberen de staking nog te vermijden. 'We hebben de stakingsaanzegging ontvangen en onmiddellijk de verzoeningsvergadering aangevraagd', zegt Barbara Kielbaey, woordvoerster van HR Rail. Volgens HR Rail wordt alles op alles gezet om een staking te vermijden. Zo zou de aanwervingscampagne van nieuw personeel 'op schema' zitten.

Als de staking doorgaat, gebeurt dat middenin het weekend van het Pukkelpop-festival, wanneer extra treinen worden gepland. Treinbegeleiders van de NMBS moeten nu doorgeven of ze al dan niet zullen staken. Op basis daarvan werkt de NMBS, net als op 27 juli, een alternatieve dienstregeling uit.

De onafhankelijke spoorbond OVS wil op zaterdag 17 augustus opnieuw het werk neerleggen. Dat gebeurde eerder al op 27 juli, tijdens de Gentse Feesten en Tomorrowland. De NMBS werkte toen een minimale dienstverlening uit, waardoor drie op de vijf treinen reden. De aangekondigde staking is net als de vorige keer het gevolg van een sociaal conflict over een personeelstekort bij de treinbegeleiders.Volgens HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel, vindt er op 13 augustus waarschijnlijk een verzoeningsvergadering plaats om te proberen de staking nog te vermijden. 'We hebben de stakingsaanzegging ontvangen en onmiddellijk de verzoeningsvergadering aangevraagd', zegt Barbara Kielbaey, woordvoerster van HR Rail. Volgens HR Rail wordt alles op alles gezet om een staking te vermijden. Zo zou de aanwervingscampagne van nieuw personeel 'op schema' zitten. Als de staking doorgaat, gebeurt dat middenin het weekend van het Pukkelpop-festival, wanneer extra treinen worden gepland. Treinbegeleiders van de NMBS moeten nu doorgeven of ze al dan niet zullen staken. Op basis daarvan werkt de NMBS, net als op 27 juli, een alternatieve dienstregeling uit.