Aan de basis van de spontane actie ligt een vergissing, meldt Sven De Scheemaeker van de christelijke vakbond ACV Puls. Het personeel van het moederbedrijf FNG ontving van het sociaal secretariaat namelijk een individuele jaarrekening tot eind juli, terwijl dat document normaal pas na een volledig jaar wordt verstuurd.

'Dat veroorzaakte grote paniek in de winkels. Ik heb dan gebeld met Paul Lembrechts (de CEO van FNG,red) en die zei dat het om een vergissing ging. Ze zijn zich aan het voorbereiden op een eventueel faillissement en in het kader daarvan hadden ze SD Worx gevraagd die individuele rekening te maken tot eind juli, maar het was niet de bedoeling dat die in de mailbox van elke werknemer zou terechtkomen', aldus de vakbondsman.

Het zijn vooral werknemers in Antwerpen en West-Vlaanderen die beslist hebben om de winkels woensdagmorgen niet te openen. 'Ze hebben zelf beslist dat de maat vol is. Ze willen duidelijke antwoorden, liefst vandaag nog', aldus De Scheemaeker. Onder meer de flagshipstore op de Meir in Antwerpen bleef door de spontane actie vanmorgen gesloten.

'Faillissement behoort tot de mogelijkheden'

De directie geeft via haar woordvoerder toe dat het uittreksel per vergissing werd doorgestuurd, maar legt de verantwoordelijkheid bij hr-dienstverlener SD Worx, dat 'in alle confidentialiteit' de opdracht kreeg 'een aantal zaken administratief voor te bereiden in het licht van de vier pistes die bekeken worden voor de toekomst van FNG'. Besprekingen over de verschillende pistes worden verder uitgewerkt, aldus nog de woordvoerder. Een faillissement behoort wel degelijk tot de mogelijkheden, maar 'er wordt gewerkt in de richting van de andere scenario's'. Na de toelichting van de directie hebben naar verluidt een aantal winkels waar gestaakt werd, de deuren alsnog geopend.

Het noodlijdende modebedrijf FNG is dringend op zoek naar extra geld. Dinsdag luidde het dat er nog verschillende scenario's worden bekeken. Maar het bedrijf is er intussen nog steeds niet in geslaagd om de jaarresultaten van vorig jaar rond te krijgen. De 'onduidelijke situatie waarin de groep zich bevindt' heeft tot verdere vertraging van de auditwerkzaamheden geleid, klonk het dinsdag.

Aan de basis van de spontane actie ligt een vergissing, meldt Sven De Scheemaeker van de christelijke vakbond ACV Puls. Het personeel van het moederbedrijf FNG ontving van het sociaal secretariaat namelijk een individuele jaarrekening tot eind juli, terwijl dat document normaal pas na een volledig jaar wordt verstuurd.'Dat veroorzaakte grote paniek in de winkels. Ik heb dan gebeld met Paul Lembrechts (de CEO van FNG,red) en die zei dat het om een vergissing ging. Ze zijn zich aan het voorbereiden op een eventueel faillissement en in het kader daarvan hadden ze SD Worx gevraagd die individuele rekening te maken tot eind juli, maar het was niet de bedoeling dat die in de mailbox van elke werknemer zou terechtkomen', aldus de vakbondsman.Het zijn vooral werknemers in Antwerpen en West-Vlaanderen die beslist hebben om de winkels woensdagmorgen niet te openen. 'Ze hebben zelf beslist dat de maat vol is. Ze willen duidelijke antwoorden, liefst vandaag nog', aldus De Scheemaeker. Onder meer de flagshipstore op de Meir in Antwerpen bleef door de spontane actie vanmorgen gesloten.De directie geeft via haar woordvoerder toe dat het uittreksel per vergissing werd doorgestuurd, maar legt de verantwoordelijkheid bij hr-dienstverlener SD Worx, dat 'in alle confidentialiteit' de opdracht kreeg 'een aantal zaken administratief voor te bereiden in het licht van de vier pistes die bekeken worden voor de toekomst van FNG'. Besprekingen over de verschillende pistes worden verder uitgewerkt, aldus nog de woordvoerder. Een faillissement behoort wel degelijk tot de mogelijkheden, maar 'er wordt gewerkt in de richting van de andere scenario's'. Na de toelichting van de directie hebben naar verluidt een aantal winkels waar gestaakt werd, de deuren alsnog geopend.Het noodlijdende modebedrijf FNG is dringend op zoek naar extra geld. Dinsdag luidde het dat er nog verschillende scenario's worden bekeken. Maar het bedrijf is er intussen nog steeds niet in geslaagd om de jaarresultaten van vorig jaar rond te krijgen. De 'onduidelijke situatie waarin de groep zich bevindt' heeft tot verdere vertraging van de auditwerkzaamheden geleid, klonk het dinsdag.