SPE wordt EDF-Luminus

06/10/11 om 17:37 - Bijgewerkt om 17:37

Bron: Trends

De raad van bestuur van SPE-Luminus heeft op woensdag 5 oktober beslist om de bedrijfsnaam te wijzigen. SPE is het tweede grootste elektriciteitsbedrijf van ons land, met een vijfde van het aantal klanten en 12% van de productiecapaciteit.

SPE wordt EDF-Luminus

© belga

Voor de klanten verandert er weinig. Luminus blijft de commerciële merknaam, het is enkel de corporate bedrijfsnaam die wordt gewijzigd. Waar op het overschrijvingsformulier nu SPE nv staat, wordt dat in de toekomst EDF-Luminus.

De praktische implementatie - statutenwijziging, en in een latere fase aanpassen van businesskaartjes, briefhoofdingen en dergelijke - vindt de komende weken plaats. "Bedoeling is het vernieuwde aandeelhouderschap te weerspiegelen, en te beklemtonen dat we deel uitmaken van een wereldleider in elektriciteit", verklaart woordvoerder Paul Maertens. SPE-Luminus veranderde twee jaar geleden van aandeelhouder, toen het Britse Centrica zijn aandelen verkocht aan Electricité de France (EDF). Dat bedrijf heeft nu 63,5% van het kapitaal in handen.

Ook SPE-Luminus kreeg, net als andere groenestroomleveranciers, donderdag 6 oktober inspecteurs van de Algemene Directie Mededinging, bijgestaan door ICT-experts van de FOD Economie, over de vloer. Die voerden huiszoekingen uit om na te gaan of de leveranciers een te hoge prijs aanrekenen aan de consument voor de groenestroomcertificaten. Dat bleek althans uit een studie van de Vlaamse energieregulator Vreg. (LH)

Lees meer over:

Onze partners