November blijft in veel gevallen een sombere maand wat de werkgelegenheid betreft. Het is overigens de eerste keer dat de werkloosheid in Spanje in november afneemt sinds de statistieken in 1996 kaart werden gebracht.

De vierde economie van de eurozone registreerde in november 2.475 werkzoekenden minder dan in oktober, terwijl de werkloosheidsgraad in het vierde kwartaal afklokte op 25,98 procent tegenover 26,26 procent in het tweede kwartaal, meldt de Spaanse statistiekdienst INE.

Tussen november 2012 en de afgelopen maand daalde het aantal werkzoekenden met 98.909. Van maart tot augustus was het aantal werklozen al gedaald, maar daarna groeide het werkoozenleger weer aan.

De periode na zomervakantie is traditioneel een moeilijke periode, aangezien dan de tijdelijke seizoenscontracten aflopen in de - economich - belangrijke toeristische sector. (Belga/BO)

November blijft in veel gevallen een sombere maand wat de werkgelegenheid betreft. Het is overigens de eerste keer dat de werkloosheid in Spanje in november afneemt sinds de statistieken in 1996 kaart werden gebracht.De vierde economie van de eurozone registreerde in november 2.475 werkzoekenden minder dan in oktober, terwijl de werkloosheidsgraad in het vierde kwartaal afklokte op 25,98 procent tegenover 26,26 procent in het tweede kwartaal, meldt de Spaanse statistiekdienst INE.Tussen november 2012 en de afgelopen maand daalde het aantal werkzoekenden met 98.909. Van maart tot augustus was het aantal werklozen al gedaald, maar daarna groeide het werkoozenleger weer aan. De periode na zomervakantie is traditioneel een moeilijke periode, aangezien dan de tijdelijke seizoenscontracten aflopen in de - economich - belangrijke toeristische sector. (Belga/BO)