Volgens de krant El Mundo heeft AT&T 70 miljard euro geboden op 100 procent van de aandelen Telefónica en was het ook bereid om de schuld van 52 miljard euro over te nemen. Het voorstel bood aandeelhouders een premie van 30 procent op de toenmalige marktwaarde van de onderneming. El Mundo meldt niet wanneer AT&T het bod zou hebben gedaan.

Strategische waarde voor Spaanse economie

De Spaanse overheid wees een mogelijke overname van Telefónica echter direct van de hand, omdat het telecombedrijf van 'strategische waarde' zou zijn voor de Spaanse economie. AT&T zette het bod daarop niet door.

Een woordvoerster van Telefónica liet weten dat de onderneming geen bod, "formeel noch informeel" heeft ontvangen van AT&T.

Samengaan met KPN

In het recente verleden was er verscheidene keren sprake van een mogelijk samengaan of samenwerking van het Nederlandse KPN en Telefónica. Het Spaanse bedrijf heeft geprobeerd KPN in 2000 en in 2005 in te lijven, maar de gesprekken ketsten af. Verder hebben de partijen samenwerking in Duitsland overwogen, maar ook daarvan kwam uiteindelijk niets terecht. (Belga/TE)

Volgens de krant El Mundo heeft AT&T 70 miljard euro geboden op 100 procent van de aandelen Telefónica en was het ook bereid om de schuld van 52 miljard euro over te nemen. Het voorstel bood aandeelhouders een premie van 30 procent op de toenmalige marktwaarde van de onderneming. El Mundo meldt niet wanneer AT&T het bod zou hebben gedaan. Strategische waarde voor Spaanse economie De Spaanse overheid wees een mogelijke overname van Telefónica echter direct van de hand, omdat het telecombedrijf van 'strategische waarde' zou zijn voor de Spaanse economie. AT&T zette het bod daarop niet door. Een woordvoerster van Telefónica liet weten dat de onderneming geen bod, "formeel noch informeel" heeft ontvangen van AT&T. Samengaan met KPNIn het recente verleden was er verscheidene keren sprake van een mogelijk samengaan of samenwerking van het Nederlandse KPN en Telefónica. Het Spaanse bedrijf heeft geprobeerd KPN in 2000 en in 2005 in te lijven, maar de gesprekken ketsten af. Verder hebben de partijen samenwerking in Duitsland overwogen, maar ook daarvan kwam uiteindelijk niets terecht. (Belga/TE)