De directie van Sony heeft donderdagmorgen tijdens een buitengewone ondernemingsraad bekendgemaakt dat ze in haar computerafdeling Vaio in Zaventem 101 van de 294 jobs wil schrappen.

Begin februari raakte bekend dat Sony wereldwijd 5.000 extra banen zou schrappen, 1.500 in Japan en 3.500 in het buitenland. Bovendien zou de computertak worden verkocht aan een investeringsfonds. Daardoor begonnen de vakbonden te vrezen voor het voorbestaan van de site van Sony in Zaventem, waar ongeveer 350 mensen werken.

Na de aankondiging begin februari liet de directie in Zaventem al verstaan dat de herstructurering wel degelijk een impact zou hebben op haar vestiging. Sony telt in Zaventem behalve een computerafdeling ook een verkoop- en marketingafdeling waar 48 mensen werken.

De Japanse elektronicareus ziet zich verplicht te saneren door teleurstellende resultaten als gevolg van een tegenvallende verkoop van onder meer smartphones, camera's, tv's en computers. Sony houdt rekening met een nettoverlies van 110 miljard yen (815 miljoen euro) in het boekjaar dat loopt tot eind maart. (Belga/BO)

De directie van Sony heeft donderdagmorgen tijdens een buitengewone ondernemingsraad bekendgemaakt dat ze in haar computerafdeling Vaio in Zaventem 101 van de 294 jobs wil schrappen. Begin februari raakte bekend dat Sony wereldwijd 5.000 extra banen zou schrappen, 1.500 in Japan en 3.500 in het buitenland. Bovendien zou de computertak worden verkocht aan een investeringsfonds. Daardoor begonnen de vakbonden te vrezen voor het voorbestaan van de site van Sony in Zaventem, waar ongeveer 350 mensen werken. Na de aankondiging begin februari liet de directie in Zaventem al verstaan dat de herstructurering wel degelijk een impact zou hebben op haar vestiging. Sony telt in Zaventem behalve een computerafdeling ook een verkoop- en marketingafdeling waar 48 mensen werken.De Japanse elektronicareus ziet zich verplicht te saneren door teleurstellende resultaten als gevolg van een tegenvallende verkoop van onder meer smartphones, camera's, tv's en computers. Sony houdt rekening met een nettoverlies van 110 miljard yen (815 miljoen euro) in het boekjaar dat loopt tot eind maart. (Belga/BO)