Het Japanse elektronicaconcern wil de 10.000 banen schrappen in de komende 12 maanden, dus tegen eind maart 2013, zo bevestigde de nieuwe ceo Kazuo Hirai op een persconferentie de berichten in de Japanse media.

Sony Benelux zal naar verwachting pas de volgende weken te weten komen wat de mogelijke gevolgen voor België. Het concern stelt tussen 450 en 500 mensen tewerk in de vestigingen van de groep in België, voornamelijk in Zaventem en Brussel.

Recordverlies

Sony verwacht een recordverlies voor zijn op 31 maart beëindigde boekjaar. De fabrikant van de Playstation-spelconsole stelde zijn prognose drastisch naar beneden bij en gaat uit van een nettoverlies van 520 miljard yen (4,9 miljard euro). Eerder ging het uit van een nettoverlies van 220 miljard yen.

Crisis

Sony voelt de gevolgen van de crisisperiode sinds 2008 sterk. Ook de overstromingen in Thailand laten sporen na. Daarnaast gaat de Japanse elektronicareus gebukt onder de concurrentie van Samsung en LG wat televisietoestellen betreft, en van Apple wat mobiele telefoons betreft.

Sinds 2008 schrapte Sony meer dan 16.000 jobs wereldwijd en sloot het concern verschillende vestigingen. (Belga/KVDA)

Het Japanse elektronicaconcern wil de 10.000 banen schrappen in de komende 12 maanden, dus tegen eind maart 2013, zo bevestigde de nieuwe ceo Kazuo Hirai op een persconferentie de berichten in de Japanse media. Sony Benelux zal naar verwachting pas de volgende weken te weten komen wat de mogelijke gevolgen voor België. Het concern stelt tussen 450 en 500 mensen tewerk in de vestigingen van de groep in België, voornamelijk in Zaventem en Brussel. Recordverlies Sony verwacht een recordverlies voor zijn op 31 maart beëindigde boekjaar. De fabrikant van de Playstation-spelconsole stelde zijn prognose drastisch naar beneden bij en gaat uit van een nettoverlies van 520 miljard yen (4,9 miljard euro). Eerder ging het uit van een nettoverlies van 220 miljard yen. Crisis Sony voelt de gevolgen van de crisisperiode sinds 2008 sterk. Ook de overstromingen in Thailand laten sporen na. Daarnaast gaat de Japanse elektronicareus gebukt onder de concurrentie van Samsung en LG wat televisietoestellen betreft, en van Apple wat mobiele telefoons betreft. Sinds 2008 schrapte Sony meer dan 16.000 jobs wereldwijd en sloot het concern verschillende vestigingen. (Belga/KVDA)