Het Waalse luchtvaartbedrijf Sonaca heeft een contract van minstens 25 miljoen dollar (17,5 miljoen euro) binnengerijfd om een rompstuk van het lijnvliegtuig Boeing 737 te fabriceren.

Dat meldt het bedrijf dinsdag. Het contract werd bekendgemaakt naar aanleiding van het luchtvaartsalon Le Bourget nabij Parijs.

Het gaat om een overeenkomst tussen Sonaca Wichita, een Noord-Amerikaans filiaal van Sonaca, en Spirit AeroSystems, een van de belangrijkste toeleveranciers van de luchtvaartsector. De waarde van het contract kan nog verdubbelen.

Bestellingen

Op de eerste dag van het tweejaarlijkse luchtvaartsalon van Le Bourget hebben vliegtuigconstructeurs Airbus, Boeing, Embraer en Bombardier samen minstens 231 bestellingen binnengehaald.

In totaal werden bestellingen geplaatst voor ruim 20 miljard euro. Catalogusprijs welteverstaan, de onderhandelde prijzen worden zelden vrijgegeven. (Belga/KVDA)

Het Waalse luchtvaartbedrijf Sonaca heeft een contract van minstens 25 miljoen dollar (17,5 miljoen euro) binnengerijfd om een rompstuk van het lijnvliegtuig Boeing 737 te fabriceren. Dat meldt het bedrijf dinsdag. Het contract werd bekendgemaakt naar aanleiding van het luchtvaartsalon Le Bourget nabij Parijs. Het gaat om een overeenkomst tussen Sonaca Wichita, een Noord-Amerikaans filiaal van Sonaca, en Spirit AeroSystems, een van de belangrijkste toeleveranciers van de luchtvaartsector. De waarde van het contract kan nog verdubbelen. Bestellingen Op de eerste dag van het tweejaarlijkse luchtvaartsalon van Le Bourget hebben vliegtuigconstructeurs Airbus, Boeing, Embraer en Bombardier samen minstens 231 bestellingen binnengehaald. In totaal werden bestellingen geplaatst voor ruim 20 miljard euro. Catalogusprijs welteverstaan, de onderhandelde prijzen worden zelden vrijgegeven. (Belga/KVDA)