Solvay zoekt meer bepaald de tandartsenkabinetten op met gedeeltelijke kunstgebitten waar geen metaal meer aan te pas komt, zo meldt het bedrijf.

De nieuwe tandheelkundige productlijn ("Solvay Dental 360") draait rond uitneembare gebitsprotheses, die ontbrekende tanden vervangen. Die protheses worden meestal gemaakt met metaal, maar Solvay ontwikkelde er op basis van polymeren. Dat leidt volgens het bedrijf tot "meer comfortabele en natuurlijk uitziende frames die meer dan 60 procent lichter zijn dan een metalen frame".

Move over metal

"Solvays initiatief om in de markt voor medische hulpmiddelen te stappen is gedreven door ons innovatievermogen als wereldleider in metaalvervangende materialen", stelt topman Jean-Pierre Clamadieu in een persbericht. "Move over metal" ("Maak plaats metaal") is dan ook de belangrijkste boodschap op de website van de nieuwe productlijn.

Solvay wijst erop dat zijn portefeuille van hoogperformante polymeren meer dan 35 merken omvat in meer dan 1500 formuleringen. In de gezondheidszorg worden ze gebruikt voor bijvoorbeeld orthopedische en cardiovasculaire toepassingen en nierbehandeling.

Solvay zoekt meer bepaald de tandartsenkabinetten op met gedeeltelijke kunstgebitten waar geen metaal meer aan te pas komt, zo meldt het bedrijf.De nieuwe tandheelkundige productlijn ("Solvay Dental 360") draait rond uitneembare gebitsprotheses, die ontbrekende tanden vervangen. Die protheses worden meestal gemaakt met metaal, maar Solvay ontwikkelde er op basis van polymeren. Dat leidt volgens het bedrijf tot "meer comfortabele en natuurlijk uitziende frames die meer dan 60 procent lichter zijn dan een metalen frame". "Solvays initiatief om in de markt voor medische hulpmiddelen te stappen is gedreven door ons innovatievermogen als wereldleider in metaalvervangende materialen", stelt topman Jean-Pierre Clamadieu in een persbericht. "Move over metal" ("Maak plaats metaal") is dan ook de belangrijkste boodschap op de website van de nieuwe productlijn. Solvay wijst erop dat zijn portefeuille van hoogperformante polymeren meer dan 35 merken omvat in meer dan 1500 formuleringen. In de gezondheidszorg worden ze gebruikt voor bijvoorbeeld orthopedische en cardiovasculaire toepassingen en nierbehandeling.