PSA Peugeot Citroën, Frankrijks grootste autobouwer, tuimelt uit de sterindex van de beurs van Parijs en belandt in de CAC Next 20, de index die de 20 bedrijven groepeert onder de 40 grootste in Frankrijk genoteerde beursbedrijven. Solvay is dus de nieuwkomer in de CAC40. De wissel vindt plaats op maandag 24 september.

Dat besliste het expert indicescomité van beursbedrijf NYSE Euronext op basis van parameters zoals de beurskapitalisatie en het handelsvolume van het aandeel.

Peugeot noteerde sinds eind 1987 in de sterindex. Het aandeel van de autobouwer die in financiële moeilijkheden verkeert, daalde onlangs tot ongeziene dieptes.

Solvay noteert al sinds 23 januari ook op de beurs van Parijs. Sinds de overname van het Franse Rhodia vorig jaar is Frankrijk immers een belangrijke markt geworden. De CEO van Solvay is ook een Fransman, Jean-Pierre Clamadieu. (AFP/KVDA)

PSA Peugeot Citroën, Frankrijks grootste autobouwer, tuimelt uit de sterindex van de beurs van Parijs en belandt in de CAC Next 20, de index die de 20 bedrijven groepeert onder de 40 grootste in Frankrijk genoteerde beursbedrijven. Solvay is dus de nieuwkomer in de CAC40. De wissel vindt plaats op maandag 24 september. Dat besliste het expert indicescomité van beursbedrijf NYSE Euronext op basis van parameters zoals de beurskapitalisatie en het handelsvolume van het aandeel. Peugeot noteerde sinds eind 1987 in de sterindex. Het aandeel van de autobouwer die in financiële moeilijkheden verkeert, daalde onlangs tot ongeziene dieptes. Solvay noteert al sinds 23 januari ook op de beurs van Parijs. Sinds de overname van het Franse Rhodia vorig jaar is Frankrijk immers een belangrijke markt geworden. De CEO van Solvay is ook een Fransman, Jean-Pierre Clamadieu. (AFP/KVDA)