Door de aankoop van de mijn verzekert Solvay zich van grondstoffenbevoorrading. Vloeispaat of fluoriet is de grondstof voor fluorwaterstofzuur en fluorchemicaliën en -polymeren.

In de mijn in het Bulgaarse Tsjiprovtsi, dich tbij de Servische grens, werken momenteel 107 mensen die vloeispaat delven en produceren.

Via de overname wil Solvay de productie optrekken tot jaarlijks minstens 50.000 ton zuurkwaliteitfluoriet. "Een strategische investering om over bijkomende reserves en grondstoffenvoorraad te beschikken", verduidelijkt de chemiegroep.

"Vooral op de Aziatische markt stijgt de vraag naar de fluorspecialiteiten," zegt Bernd Wilkes van Solvay. De chemiegroep bezit ook een vloeispaatmijn in Okorusu in Namibië.

Door de aankoop van de mijn verzekert Solvay zich van grondstoffenbevoorrading. Vloeispaat of fluoriet is de grondstof voor fluorwaterstofzuur en fluorchemicaliën en -polymeren. In de mijn in het Bulgaarse Tsjiprovtsi, dich tbij de Servische grens, werken momenteel 107 mensen die vloeispaat delven en produceren. Via de overname wil Solvay de productie optrekken tot jaarlijks minstens 50.000 ton zuurkwaliteitfluoriet. "Een strategische investering om over bijkomende reserves en grondstoffenvoorraad te beschikken", verduidelijkt de chemiegroep. "Vooral op de Aziatische markt stijgt de vraag naar de fluorspecialiteiten," zegt Bernd Wilkes van Solvay. De chemiegroep bezit ook een vloeispaatmijn in Okorusu in Namibië.