Solvay beschikt op dit moment over een zogenaamde oorlogskas van 1,7 miljard euro na de verkoop van haar farmaceutische activiteiten aan de Amerikaanse groep Abbott begin 2010. Die kas zou 5,2 miljard euro bedragen.

Zonder een deadline voorop te stellen, gaf de directie van Solvay donderdag te kennen verschillende potentiële doelgroepen te hebben geïdentificeerd, met het zicht op eventuele overnames. "We hebben er vertrouwen in om op het juiste moment de juiste investering te doen", verzekerde Christian Jourquin, CEO van de Solvaygroep.

In afwachting heeft Solvay de opbrengst van de verkoop op korte termijn geïnvesteerd in staatspapier. In 2010 kocht Solvay ook 880.766 eigen aandelen in.

De chemiegroep Solvay boekte in 2010 een verdrievoudiging van de nettowinst tot 1,8 miljard euro dankzij de verkoop van de farma-activiteiten. De omzet kwam in 2010 uit op 7,1 miljard euro. Solvay stelt een nettodividend voor van 2,3 euro netto per aandeel. Het dividend werd al 29 jaar niet verlaagd, luidt het.

Solvay beschikt op dit moment over een zogenaamde oorlogskas van 1,7 miljard euro na de verkoop van haar farmaceutische activiteiten aan de Amerikaanse groep Abbott begin 2010. Die kas zou 5,2 miljard euro bedragen. Zonder een deadline voorop te stellen, gaf de directie van Solvay donderdag te kennen verschillende potentiële doelgroepen te hebben geïdentificeerd, met het zicht op eventuele overnames. "We hebben er vertrouwen in om op het juiste moment de juiste investering te doen", verzekerde Christian Jourquin, CEO van de Solvaygroep. In afwachting heeft Solvay de opbrengst van de verkoop op korte termijn geïnvesteerd in staatspapier. In 2010 kocht Solvay ook 880.766 eigen aandelen in.De chemiegroep Solvay boekte in 2010 een verdrievoudiging van de nettowinst tot 1,8 miljard euro dankzij de verkoop van de farma-activiteiten. De omzet kwam in 2010 uit op 7,1 miljard euro. Solvay stelt een nettodividend voor van 2,3 euro netto per aandeel. Het dividend werd al 29 jaar niet verlaagd, luidt het.