Solvay gaat naar eigen zeggen de grootste fabriek voor natriumbicarbonaat van Zuid-Oost Azië bouwen in Thailand. De Belgische chemiegroep investeert daarvoor 20 miljoen euro.

De fabriek zal een totale capaciteit van 100.000 ton per jaar hebben en moet volgens Solvay 'mee tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar kwalitatief hoogwaardige producten voor de dynamische markten van de gezondheidszorg en van voeding in de regio'.

De fabriek moet in de eerste helft van 2015 klaar zijn en zal gevestigd worden op de huidige Solvay-site in de industriezone in Map Ta Phut in de provincie Rayong. (Belga/KVDA)

Solvay gaat naar eigen zeggen de grootste fabriek voor natriumbicarbonaat van Zuid-Oost Azië bouwen in Thailand. De Belgische chemiegroep investeert daarvoor 20 miljoen euro. De fabriek zal een totale capaciteit van 100.000 ton per jaar hebben en moet volgens Solvay 'mee tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar kwalitatief hoogwaardige producten voor de dynamische markten van de gezondheidszorg en van voeding in de regio'. De fabriek moet in de eerste helft van 2015 klaar zijn en zal gevestigd worden op de huidige Solvay-site in de industriezone in Map Ta Phut in de provincie Rayong. (Belga/KVDA)