Die onderneming levert telefoondiensten via internet. De Amerikaanse informaticareus Microsoft kocht Skype vorig jaar voor 8,5 miljard dollar. De overname was de grootste van Microsoft en werd volledig in cash betaald.

Sofina meldt dat het mee verdiende aan de overname. Maar de holding zegt niet hoeveel het bedrag is, noch via welk investeringsvehikel de cash binnen vloeide. Vermoedelijk is dat Silver Lake Partners. Het investeringfonds had een belang van circa 40 procent in Skype. Silver Lake Partners is een van de vehikels waarmee Sofina samenwerkt. Volgens het jongste jaarverslag beheerde Silver Lake Partners vorig jaar meer dan vijf miljoen euro geldmiddelen van Sofina. (W.R.)

Die onderneming levert telefoondiensten via internet. De Amerikaanse informaticareus Microsoft kocht Skype vorig jaar voor 8,5 miljard dollar. De overname was de grootste van Microsoft en werd volledig in cash betaald. Sofina meldt dat het mee verdiende aan de overname. Maar de holding zegt niet hoeveel het bedrag is, noch via welk investeringsvehikel de cash binnen vloeide. Vermoedelijk is dat Silver Lake Partners. Het investeringfonds had een belang van circa 40 procent in Skype. Silver Lake Partners is een van de vehikels waarmee Sofina samenwerkt. Volgens het jongste jaarverslag beheerde Silver Lake Partners vorig jaar meer dan vijf miljoen euro geldmiddelen van Sofina. (W.R.)