Analisten gepolst door Bloomberg mikten voor de tweede grootste bank van Frankrijk op een nettowinst van 695 miljoen euro.

De forse winstdaling is vooral te wijten aan hogere afschrijvingen bij de buitenlandse activiteiten, met name de Russische dochter Rosbank (250 miljoen euro) en de Amerikaanse vermogensbeheerder TCW (200 miljoen euro), luidt het.

De afbouw van toxisch papier kostte de bank 150 miljoen euro. De winst bij de tak investeringsbankieren daalde met 70 procent tot 131 miljoen euro. In die tak wordt fors in de kosten gesnoeid, waardoor 1.600 banen op de tocht komen te staan.

De grootste banken van Frankrijk (Société Générale, Credit Agricole en BNP Paribas) zien zich bovendien verplicht hun balansen uit te zuiveren voor op zijn minst 300 miljard euro om te voldoen aan de strengere Basel III-normen.

Société Générale wil nu zijn kapitaalpositie versterken om het vertrouwen van de markten terug te winnen. (Bloomberg/BO)

Analisten gepolst door Bloomberg mikten voor de tweede grootste bank van Frankrijk op een nettowinst van 695 miljoen euro. De forse winstdaling is vooral te wijten aan hogere afschrijvingen bij de buitenlandse activiteiten, met name de Russische dochter Rosbank (250 miljoen euro) en de Amerikaanse vermogensbeheerder TCW (200 miljoen euro), luidt het. De afbouw van toxisch papier kostte de bank 150 miljoen euro. De winst bij de tak investeringsbankieren daalde met 70 procent tot 131 miljoen euro. In die tak wordt fors in de kosten gesnoeid, waardoor 1.600 banen op de tocht komen te staan. De grootste banken van Frankrijk (Société Générale, Credit Agricole en BNP Paribas) zien zich bovendien verplicht hun balansen uit te zuiveren voor op zijn minst 300 miljard euro om te voldoen aan de strengere Basel III-normen. Société Générale wil nu zijn kapitaalpositie versterken om het vertrouwen van de markten terug te winnen. (Bloomberg/BO)