Société Générale profiteerde vooral van de sterke retailactiviteit in Frankrijk. Net als bij BNP Paribas nemen deposito's en woonkredieten toe. Ook de opwaarderingen van de kredietportefeuille droeg bij tot het hogere nettoresultaat.

De winst in de afdeling zakenbankieren daalt dan weer met 53 procent tot 410 miljoen euro, maar zelf die daling is beter dan verwacht.

Begin 2008 kreeg de bank een dreun door trader Jerome Kerviel, die de bank met een verlies van 4,9 miljard euro door risicovolle beleggingen opzadelde.

Tijdens de wereldwijde financiële crisis wogen de waardeverliezen op het risicopapier door op het resultaat. Voor het volledige boekjaar 2010 mikt Société Générale op een winst van 3 miljard euro.

Société Générale profiteerde vooral van de sterke retailactiviteit in Frankrijk. Net als bij BNP Paribas nemen deposito's en woonkredieten toe. Ook de opwaarderingen van de kredietportefeuille droeg bij tot het hogere nettoresultaat. De winst in de afdeling zakenbankieren daalt dan weer met 53 procent tot 410 miljoen euro, maar zelf die daling is beter dan verwacht. Begin 2008 kreeg de bank een dreun door trader Jerome Kerviel, die de bank met een verlies van 4,9 miljard euro door risicovolle beleggingen opzadelde. Tijdens de wereldwijde financiële crisis wogen de waardeverliezen op het risicopapier door op het resultaat. Voor het volledige boekjaar 2010 mikt Société Générale op een winst van 3 miljard euro.