De Franse bank is van plan tegen eind 2013 4 miljard euro aan kapitaal vrij te maken door onderdelen te verkopen. Vooral in de afdeling investeringsbankieren, waar 5 procent van de banen op de tocht staat, moet het risico omlaag.

SocGen benadrukt maandag opnieuw dat zijn blootstelling aan de risicovolle eurolanden geen probleem vormt. De Franse bank heeft namelijk nogal wat staatspapier (4,3 miljard euro) van Europese zorgenkinderen (Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje) in portefeuille.

Het aandeel SocGen moest dit jaar al ruim de helft van zijn waarde prijsgeven. Verwacht wordt dat de kredietbeoordelaar Moody's een van de volgende dagen de rating van de Franse banken zal verlagen. Het aandeel van BNP Paribas en Credit Agricole zakten maandagochtend op de beurs in Parijs ruim 10 procent in het verlies.

(belga/BO)

De Franse bank is van plan tegen eind 2013 4 miljard euro aan kapitaal vrij te maken door onderdelen te verkopen. Vooral in de afdeling investeringsbankieren, waar 5 procent van de banen op de tocht staat, moet het risico omlaag. SocGen benadrukt maandag opnieuw dat zijn blootstelling aan de risicovolle eurolanden geen probleem vormt. De Franse bank heeft namelijk nogal wat staatspapier (4,3 miljard euro) van Europese zorgenkinderen (Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje) in portefeuille.Het aandeel SocGen moest dit jaar al ruim de helft van zijn waarde prijsgeven. Verwacht wordt dat de kredietbeoordelaar Moody's een van de volgende dagen de rating van de Franse banken zal verlagen. Het aandeel van BNP Paribas en Credit Agricole zakten maandagochtend op de beurs in Parijs ruim 10 procent in het verlies.(belga/BO)