De directie van Tessenderlo is verontwaardigd over de uitlatingen van ABVV-vakbondssecretaris Robert Urbain in Het Laatste Nieuws. In de krant liet hij verstaan dat geweldpleging normaal zou zijn in de werking van de onderneming. De directie noteerde de uitspraken van de vakbondsman als onaanvaardbaar.

Volgens de directie is Tessenderlo "een sterk bedrijf, waar medewerkers respectvol in team werken". De directie wil nu een krachtig signaal geven en blijft bij haar standpunt dat het gedrag van de ontslagen medewerker - de aanleiding van de huidige staking - niet door de beugel kan.

Een verzoeningsprocedure via een sociaal bemiddelaar werd door het ABVV intussen geweigerd. Ook het voorstel in het directe overleg werd als onvoldoende bestempeld.

Het is al de derde keer deze maand dat meningsverschillen tussen directie en vakbonden bij Tessenderlo Chemie Ham (TCH) escaleren. De meningsverschillen hebben te maken met het schrappen van voordelen in natura, zoals de gratis javel, de hoge werkdruk en de onveiligheid.

De directie van Tessenderlo is verontwaardigd over de uitlatingen van ABVV-vakbondssecretaris Robert Urbain in Het Laatste Nieuws. In de krant liet hij verstaan dat geweldpleging normaal zou zijn in de werking van de onderneming. De directie noteerde de uitspraken van de vakbondsman als onaanvaardbaar.Volgens de directie is Tessenderlo "een sterk bedrijf, waar medewerkers respectvol in team werken". De directie wil nu een krachtig signaal geven en blijft bij haar standpunt dat het gedrag van de ontslagen medewerker - de aanleiding van de huidige staking - niet door de beugel kan. Een verzoeningsprocedure via een sociaal bemiddelaar werd door het ABVV intussen geweigerd. Ook het voorstel in het directe overleg werd als onvoldoende bestempeld. Het is al de derde keer deze maand dat meningsverschillen tussen directie en vakbonden bij Tessenderlo Chemie Ham (TCH) escaleren. De meningsverschillen hebben te maken met het schrappen van voordelen in natura, zoals de gratis javel, de hoge werkdruk en de onveiligheid.