Dinsdag vonden al acties plaats in enkele winkels, nadat maandag was aangekondigd dat Albert Heijn door de fusie van de Nederlandse moedermaatschappij Ahold en Delhaize mogelijk acht van de 38 winkels zou moeten sluiten, op last van de Belgische Mededingingsautoriteit.

Turnhout

In Turnhout is de winkel woensdag gesloten en is het ongenoegen groot, zegt BBTK-secretaris Serge Seret. "Gisteren ging op vijf kilometer van deze winkel, in Gierle, een nieuwe winkel open. We zijn blij met de werkgelegenheid daar, maar voor de mensen in Turnhout is dat moeilijk te aanvaarden", klinkt het. "Waarom nu net daar een sluiting? Had Albert Heijn een vinger in de pap en kon het aan cherrypicking doen bij de selectie van de winkels? ", vraagt Seret zich af.

Gent

Het personeel van de Albert Heijn-winkel aan de Gentse Overpoort heeft ook woensdagmorgen het werk neergelegd, zegt afgevaardigde Thomas Baeyens (BBTK). De werknemers staan aan de deur van de winkel om klanten te informeren. In de loop van de dag heeft het personeel daar een overleg met de nationale directie. Afhankelijk van de garanties naar jobbehoud wordt beslist of de acties voortgezet worden.

Lokeren

In de (pas geopende) vestiging in Lokeren is er woensdagvoormiddag een personeelsvergadering met de directie aan de gang. Afhankelijk van wat daar gezegd wordt, zal beslist worden over eventuele acties, zegt BBTK nog.

De winkel Antwerpen-Groenplaats is dinsdag wel opnieuw opengegaan. (Belga/BO)

Dinsdag vonden al acties plaats in enkele winkels, nadat maandag was aangekondigd dat Albert Heijn door de fusie van de Nederlandse moedermaatschappij Ahold en Delhaize mogelijk acht van de 38 winkels zou moeten sluiten, op last van de Belgische Mededingingsautoriteit.In Turnhout is de winkel woensdag gesloten en is het ongenoegen groot, zegt BBTK-secretaris Serge Seret. "Gisteren ging op vijf kilometer van deze winkel, in Gierle, een nieuwe winkel open. We zijn blij met de werkgelegenheid daar, maar voor de mensen in Turnhout is dat moeilijk te aanvaarden", klinkt het. "Waarom nu net daar een sluiting? Had Albert Heijn een vinger in de pap en kon het aan cherrypicking doen bij de selectie van de winkels? ", vraagt Seret zich af. Het personeel van de Albert Heijn-winkel aan de Gentse Overpoort heeft ook woensdagmorgen het werk neergelegd, zegt afgevaardigde Thomas Baeyens (BBTK). De werknemers staan aan de deur van de winkel om klanten te informeren. In de loop van de dag heeft het personeel daar een overleg met de nationale directie. Afhankelijk van de garanties naar jobbehoud wordt beslist of de acties voortgezet worden. In de (pas geopende) vestiging in Lokeren is er woensdagvoormiddag een personeelsvergadering met de directie aan de gang. Afhankelijk van wat daar gezegd wordt, zal beslist worden over eventuele acties, zegt BBTK nog.De winkel Antwerpen-Groenplaats is dinsdag wel opnieuw opengegaan. (Belga/BO)