Carrefour-topman Gérard Lavinay arriveerde woensdag omstreeks 9.30 uur in het hoofdkantoor. Via de luidsprekers liet hij alle werknemers weten dat ze vrij zijn om mee te staken met hun collega's. Daarop vervoegden enkele tientallen bedienden de manifesterende leden van BBTK en LBC. De oproerpolitie leidt de betoging in goede banen.

De vakbonden hopen op deze eerste vergadering meer duidelijkheid te krijgen over het herstructureringsplan. De bonden zouden zowat zeventig vragen hebben voor de directie.

Vorige week dinsdag kondigde Carrefour aan dat het in België 21 winkels sluit en minstens 1.672 banen schrapt.

Carrefour-topman Gérard Lavinay arriveerde woensdag omstreeks 9.30 uur in het hoofdkantoor. Via de luidsprekers liet hij alle werknemers weten dat ze vrij zijn om mee te staken met hun collega's. Daarop vervoegden enkele tientallen bedienden de manifesterende leden van BBTK en LBC. De oproerpolitie leidt de betoging in goede banen. De vakbonden hopen op deze eerste vergadering meer duidelijkheid te krijgen over het herstructureringsplan. De bonden zouden zowat zeventig vragen hebben voor de directie. Vorige week dinsdag kondigde Carrefour aan dat het in België 21 winkels sluit en minstens 1.672 banen schrapt.