Niet dat alles koek en ei is. Het aantal werknemers bij SML zal dalen van nog ruim 300 vandaag, naar amper 28 volgend jaar. De belangrijkste activiteit voor Ford Genk vandaag is de assemblage van motoren en transmissiesystemen. Dat duurt nog tot half december.

Maar gedelegeerd bestuurder van SML Stefan Maussen gelooft erin. "Limburg is een logistiek knooppunt. Genk ligt bijzonder centraal. We hebben hier heel veel technisch geschoolde mensen met ervaring. En in onze Duitse moedergroep Ferrostaal heeft SML altijd een zeer sterke positie ingenomen. We ontwikkelden een sterke expertise over productie-engineering en informatica. Daarin hebben we toekomst. Die wil de moedergroep ook blijven verzilveren."

"We krijgen van onze moedergroep tijd tot 2017", zegt Stefan Maussen. "Tegen dan moeten we kunnen bewijzen dat we levensvatbaar zijn. Van onze 28 werknemers zijn er 14 bedienden. Zij doen hoofdzakelijk engineering en informatica. In die afdelingen wordt nauwelijks afgebouwd. De kennis die we in huis hebben, willen we voort uitbouwen. We willen de juiste mensen aan boord houden. Gemotiveerde mensen, die ondernemerschap en creativiteit uitstralen. Maar het betekent ook dat we ons bedrijf moeten heruitvinden."

De eerste vruchten zijn geplukt. Sinds begin dit jaar werkt SML voor Audi Brussel, voor het sportmodel Audi S1. "We investeerden ruim één miljoen euro in het Audi-project. We bouwen de achteras, en de ophanging vooraan."

De onderneming investeerde in 2012 nog 12 miljoen euro in gloednieuwe productielijnen. Want aan Ford Genk was de productie van de nieuwe modellen van Galaxy, Mondeo en S-Max beloofd. Tot de genadeslag kwam op 24 oktober 2012. "We hebben die installaties vrij generiek gebouwd, zodat we er diverse producten op kunnen bouwen", houdt Stefan Maussen de moed erin. "We onderhandelen met spelers uit diverse sectoren." (WR)

Het volledige portret leest u in Trends van deze week

Niet dat alles koek en ei is. Het aantal werknemers bij SML zal dalen van nog ruim 300 vandaag, naar amper 28 volgend jaar. De belangrijkste activiteit voor Ford Genk vandaag is de assemblage van motoren en transmissiesystemen. Dat duurt nog tot half december.Maar gedelegeerd bestuurder van SML Stefan Maussen gelooft erin. "Limburg is een logistiek knooppunt. Genk ligt bijzonder centraal. We hebben hier heel veel technisch geschoolde mensen met ervaring. En in onze Duitse moedergroep Ferrostaal heeft SML altijd een zeer sterke positie ingenomen. We ontwikkelden een sterke expertise over productie-engineering en informatica. Daarin hebben we toekomst. Die wil de moedergroep ook blijven verzilveren.""We krijgen van onze moedergroep tijd tot 2017", zegt Stefan Maussen. "Tegen dan moeten we kunnen bewijzen dat we levensvatbaar zijn. Van onze 28 werknemers zijn er 14 bedienden. Zij doen hoofdzakelijk engineering en informatica. In die afdelingen wordt nauwelijks afgebouwd. De kennis die we in huis hebben, willen we voort uitbouwen. We willen de juiste mensen aan boord houden. Gemotiveerde mensen, die ondernemerschap en creativiteit uitstralen. Maar het betekent ook dat we ons bedrijf moeten heruitvinden."De eerste vruchten zijn geplukt. Sinds begin dit jaar werkt SML voor Audi Brussel, voor het sportmodel Audi S1. "We investeerden ruim één miljoen euro in het Audi-project. We bouwen de achteras, en de ophanging vooraan."De onderneming investeerde in 2012 nog 12 miljoen euro in gloednieuwe productielijnen. Want aan Ford Genk was de productie van de nieuwe modellen van Galaxy, Mondeo en S-Max beloofd. Tot de genadeslag kwam op 24 oktober 2012. "We hebben die installaties vrij generiek gebouwd, zodat we er diverse producten op kunnen bouwen", houdt Stefan Maussen de moed erin. "We onderhandelen met spelers uit diverse sectoren." (WR)