"We krijgen tot eind september tijd om een investeerder te zoeken", aldus de vakbondsman. De eventuele sluitingsdatum van de fabriek zou daardoor opgeschoven worden naar 31 december 2010.

Kennes wijst er nog op dat ook het aantal personeelsleden dat kan blijven, in het nieuwe voorstel zeer sterk is opgetrokken. Meer details wilde hij voorlopig niet kwijt.

Volgens de vakbondsman zullen de vakbonden het nieuwe voorstel niet afschieten, maar als basis nemen voor onderhandelingen die zo snel mogelijk kunnen starten. Parallel zou worden onderhandeld over een sociaal plan voor de werknemers die toch moeten afvloeien.

De vakbonden lichten het nieuwe voorstel dinsdag in detail toe aan het Antwerpse personeel tijdens personeelsvergaderingen, zegt Kennes nog.

Uitstel verbonden aan randvoorwaarden

Het vooruitschuiven van de eventuele sluitingsdatum van de Antwerpse Opel-fabriek naar eind dit jaar is slechts 1 element uit het nieuwe voorstel dat op tafel ligt, nuanceert Ann Wittemans van Opel Antwerpen. "Het is onlosmakelijk verbonden met de andere elementen en randvoorwaarden uit het voorstel."

Wittemans wijst erop dat er in het vernieuwde voorstel inderdaad tijd wordt gelaten tot eind september voor het vinden van een investeerder, maar dat dat maar één element is. "Bovendien is het document niet ondertekend", benadrukt ze.

Over de onderhandelingen voor een sociaal plan zegt Wittemans nog dat die al vorige week zijn opgestart. "De eerste vergadering is constructief verlopen", aldus de woordvoerster.

"We krijgen tot eind september tijd om een investeerder te zoeken", aldus de vakbondsman. De eventuele sluitingsdatum van de fabriek zou daardoor opgeschoven worden naar 31 december 2010. Kennes wijst er nog op dat ook het aantal personeelsleden dat kan blijven, in het nieuwe voorstel zeer sterk is opgetrokken. Meer details wilde hij voorlopig niet kwijt. Volgens de vakbondsman zullen de vakbonden het nieuwe voorstel niet afschieten, maar als basis nemen voor onderhandelingen die zo snel mogelijk kunnen starten. Parallel zou worden onderhandeld over een sociaal plan voor de werknemers die toch moeten afvloeien. De vakbonden lichten het nieuwe voorstel dinsdag in detail toe aan het Antwerpse personeel tijdens personeelsvergaderingen, zegt Kennes nog. Uitstel verbonden aan randvoorwaardenHet vooruitschuiven van de eventuele sluitingsdatum van de Antwerpse Opel-fabriek naar eind dit jaar is slechts 1 element uit het nieuwe voorstel dat op tafel ligt, nuanceert Ann Wittemans van Opel Antwerpen. "Het is onlosmakelijk verbonden met de andere elementen en randvoorwaarden uit het voorstel." Wittemans wijst erop dat er in het vernieuwde voorstel inderdaad tijd wordt gelaten tot eind september voor het vinden van een investeerder, maar dat dat maar één element is. "Bovendien is het document niet ondertekend", benadrukt ze. Over de onderhandelingen voor een sociaal plan zegt Wittemans nog dat die al vorige week zijn opgestart. "De eerste vergadering is constructief verlopen", aldus de woordvoerster.