Johnson Controls uit Geel levert autozetels aan Opel. De Antwerpse autofabriek is de enige klant. "Johnson Controls is voor 100 pct afhankelijk van Opel. Als het daar gedaan is dan moet ook de fabriek hier sluiten", aldus de ACV Metea-secretaris.

De directie heeft dat begin september ook aangekondigd. Onder voorbehoud van de sluiting van Opel is de wet Renault dan ook al opgestart, zegt de vakbondsman. Bij de toeleverancier loopt een sociaal plan, dat voorziet in begeleidingsmaatregelen.

Volgens Weyns werken nog zo'n 180 mensen voor Johnson Controls in Geel.

Johnson Controls uit Geel levert autozetels aan Opel. De Antwerpse autofabriek is de enige klant. "Johnson Controls is voor 100 pct afhankelijk van Opel. Als het daar gedaan is dan moet ook de fabriek hier sluiten", aldus de ACV Metea-secretaris. De directie heeft dat begin september ook aangekondigd. Onder voorbehoud van de sluiting van Opel is de wet Renault dan ook al opgestart, zegt de vakbondsman. Bij de toeleverancier loopt een sociaal plan, dat voorziet in begeleidingsmaatregelen. Volgens Weyns werken nog zo'n 180 mensen voor Johnson Controls in Geel.