Euronext, de uitbater van onder meer de beurs van Brussel, en Deutsche Börse kondigden al officieel aan dat ze een bod hebben ingediend. De biedingen zouden Borsa Italiana waarderen op 3,5 tot 4 miljard euro. Het proces zit nog in een eerste fase, die van de "niet-bindende" biedingen.

Borsa Italiana is nu nog een dochter van London Stock Exchange (LSE), de uitbater van de beurs van Londen. Die had eind juli laten weten de beurs van Milaan mogelijk af te stoten, om Europese goedkeuring te krijgen voor de overname van de Amerikaanse dataleverancier Refinitiv.

Euronext, de uitbater van onder meer de beurs van Brussel, en Deutsche Börse kondigden al officieel aan dat ze een bod hebben ingediend. De biedingen zouden Borsa Italiana waarderen op 3,5 tot 4 miljard euro. Het proces zit nog in een eerste fase, die van de "niet-bindende" biedingen. Borsa Italiana is nu nog een dochter van London Stock Exchange (LSE), de uitbater van de beurs van Londen. Die had eind juli laten weten de beurs van Milaan mogelijk af te stoten, om Europese goedkeuring te krijgen voor de overname van de Amerikaanse dataleverancier Refinitiv.