"Met ons bedrijfsconcept Visio 2020 willen we de onderneming opnieuw naar duurzame groei brengen en de winstgevendheidskloof met de concurrenten dichten", aldus topman Joe Kaeser.

Eerder raakte al bekend dat in de energiedivisie van Siemens zowat 1.200 banen sneuvelen. Kaeser startte in mei 2014 met de grootste herstructurering van het concern sinds een kwarteeuw, waarbij het aantal divisies teruggebracht wordt van 16 naar 9. De medische tak wordt verzelfstandigd en ook de verkoop van randactiviteiten zoals de hoortoestellenafdeling maakt deel uit van het plan.

Met de reorganisatie wil Siemens de kosten met een miljard euro drukken. De besparingen zullen geïnvesteerd worden in innovatie, een hogere productiviteit en groei, aldus Siemens. Voor het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar moest Kaeser een winstdaling incasseren, wegens onder andere rente-effecten. Maar Siemens kampt ook met problemen in de belangrijke energiedivisie.

De machtige Duitse vakbond IG Metall heeft intussen al kritiek geleverd op de aangekondigde afbouw van banen bij het Duitse technologieconcern Siemens. De vakbond kant zich naar eigen zeggen niet tegen 'het reduceren van overvloedige bureaucratie en het verslanken van onnodig gecompliceerde processen', maar 'verwerpt dat een herstructurering zoals zo vaak met personeelsverlies gepaard moet gaan'. Dat zei vakbondsman voor district Beieren Jürgen Wechsler vrijdag in München. Beieren zou door de afbouw van banen bij Siemens zwaar getroffen kunnen zijn.

De enige activiteit van Siemens in België situeert zich in Huizingen (Beersel) waar 1.400 tot 1.500 mensen werken. (Belga/BO)

"Met ons bedrijfsconcept Visio 2020 willen we de onderneming opnieuw naar duurzame groei brengen en de winstgevendheidskloof met de concurrenten dichten", aldus topman Joe Kaeser. Eerder raakte al bekend dat in de energiedivisie van Siemens zowat 1.200 banen sneuvelen. Kaeser startte in mei 2014 met de grootste herstructurering van het concern sinds een kwarteeuw, waarbij het aantal divisies teruggebracht wordt van 16 naar 9. De medische tak wordt verzelfstandigd en ook de verkoop van randactiviteiten zoals de hoortoestellenafdeling maakt deel uit van het plan. Met de reorganisatie wil Siemens de kosten met een miljard euro drukken. De besparingen zullen geïnvesteerd worden in innovatie, een hogere productiviteit en groei, aldus Siemens. Voor het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar moest Kaeser een winstdaling incasseren, wegens onder andere rente-effecten. Maar Siemens kampt ook met problemen in de belangrijke energiedivisie. De machtige Duitse vakbond IG Metall heeft intussen al kritiek geleverd op de aangekondigde afbouw van banen bij het Duitse technologieconcern Siemens. De vakbond kant zich naar eigen zeggen niet tegen 'het reduceren van overvloedige bureaucratie en het verslanken van onnodig gecompliceerde processen', maar 'verwerpt dat een herstructurering zoals zo vaak met personeelsverlies gepaard moet gaan'. Dat zei vakbondsman voor district Beieren Jürgen Wechsler vrijdag in München. Beieren zou door de afbouw van banen bij Siemens zwaar getroffen kunnen zijn. De enige activiteit van Siemens in België situeert zich in Huizingen (Beersel) waar 1.400 tot 1.500 mensen werken. (Belga/BO)