De Duitse fabrikant heeft geen nieuw type windmolen bedacht, maar wel een aantal systemen die op conventionele windmolens aangebracht kunnen worden om ze te verbeteren. Siemens liet zich daarvoor inspireren door dinosauriërs.

De zogenaamde DinoTails lijken op de rugplaten van een stegosaurus. Ze vergroten het oppervlak van de molenwiek, waardoor die meer stroom kan genereren. Bovendien vermindert het systeem de turbulentie en daarmee ook het lawaai.

Siemens bedacht ook DinoShells, geïnspireerd door vorm van een dino-ei. De technologie trekt de vorm van de wiek helemaal door tot aan de as, waardoor de turbine efficiënter wordt. Tot slot komt er ook nog een aanpassing aan de tip van de wiek.

De fabrikant maakt zich sterk dat die kleine verbeteringen samen de efficiëntie van een ouder type windmolen met 1,5 procent kunnen verbeteren, zonder dat daarvoor dure nieuwe windmolens gebouwd moeten worden.

De dino-extra's worden al meteen geïnstalleerd op twee grote windmolenparken in North-Dakota, waar ze de capaciteit met 3,15 megawatt kunnen verhogen. (IPS)

De Duitse fabrikant heeft geen nieuw type windmolen bedacht, maar wel een aantal systemen die op conventionele windmolens aangebracht kunnen worden om ze te verbeteren. Siemens liet zich daarvoor inspireren door dinosauriërs. De zogenaamde DinoTails lijken op de rugplaten van een stegosaurus. Ze vergroten het oppervlak van de molenwiek, waardoor die meer stroom kan genereren. Bovendien vermindert het systeem de turbulentie en daarmee ook het lawaai. Siemens bedacht ook DinoShells, geïnspireerd door vorm van een dino-ei. De technologie trekt de vorm van de wiek helemaal door tot aan de as, waardoor de turbine efficiënter wordt. Tot slot komt er ook nog een aanpassing aan de tip van de wiek. De fabrikant maakt zich sterk dat die kleine verbeteringen samen de efficiëntie van een ouder type windmolen met 1,5 procent kunnen verbeteren, zonder dat daarvoor dure nieuwe windmolens gebouwd moeten worden. De dino-extra's worden al meteen geïnstalleerd op twee grote windmolenparken in North-Dakota, waar ze de capaciteit met 3,15 megawatt kunnen verhogen. (IPS)