Siemens boekte in de eerste drie maanden van het gebroken boekjaar, dat loopt tot eind september 2010, een omzet van 19,5 miljard euro. Dat is 12 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst steeg met 15 procent tot 1,75 miljard euro.

Het orderboekje van het elektronicaconcern is goed voor 92 miljard euro, een record. "We zijn volledig op koers om de doelstellingen voor het boekjaar 2011 te bereiken", verduidelijkt topman Peter Löscher.

Siemens verwacht een gematigde stijging van de omzet. De winst uit voortgezette activiteiten, die in het eerste kwartaal een record bereikte van bijna 1,8 miljard euro, zou tegenover een jaar eerder met minstens 25 tot 35 procent stijgen.

Siemens boekte in de eerste drie maanden van het gebroken boekjaar, dat loopt tot eind september 2010, een omzet van 19,5 miljard euro. Dat is 12 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst steeg met 15 procent tot 1,75 miljard euro. Het orderboekje van het elektronicaconcern is goed voor 92 miljard euro, een record. "We zijn volledig op koers om de doelstellingen voor het boekjaar 2011 te bereiken", verduidelijkt topman Peter Löscher. Siemens verwacht een gematigde stijging van de omzet. De winst uit voortgezette activiteiten, die in het eerste kwartaal een record bereikte van bijna 1,8 miljard euro, zou tegenover een jaar eerder met minstens 25 tot 35 procent stijgen.