De verkoop van een belang van circa 25 procent op de beurs in Frankfurt moet naar verluidt 6 miljard tot 10 miljard euro opleveren. De opbrengst wordt naar verwachting gebruikt voor overnames ter versterking van de kernactiviteiten van Siemens, dat actief blijft in onder meer de energiesector.

Siemens splitste eerder al zijn verlichtingsbedrijf Osram af. Daarnaast werden de afgelopen jaren samenwerkingsverbanden met branchegenoten gesloten voor de activiteiten op het gebied van windenergie en treinen.

De verkoop van een belang van circa 25 procent op de beurs in Frankfurt moet naar verluidt 6 miljard tot 10 miljard euro opleveren. De opbrengst wordt naar verwachting gebruikt voor overnames ter versterking van de kernactiviteiten van Siemens, dat actief blijft in onder meer de energiesector.Siemens splitste eerder al zijn verlichtingsbedrijf Osram af. Daarnaast werden de afgelopen jaren samenwerkingsverbanden met branchegenoten gesloten voor de activiteiten op het gebied van windenergie en treinen.