Farmabedrijf AbbVie heeft een herzien bod gedaan van 53,20 pond (66,95 euro) per aandeel voor Shire in contanten en eigen aandelen. Daarbij zouden de aandeelhouders van Shire een belang van circa 25 procent in het fusiebedrijf krijgen. Shire gaf aan dat er geen zekerheid is dat er uiteindelijk een deal zal worden gesloten.

Afgelopen dinsdag maakte AbbVie nog bekend een verhoogd bod te hebben gedaan van 51,15 pond per aandeel. Daarop liet Shire weten een nog hoger bod te willen. Het nieuwe bod waardeert Shire op omgerekend 39,4 miljard euro.

Het is al de vijfde keer dat AbbVie met een verbeterd overnamevoorstel komt. De partijen gaan nu om de tafel zitten om over een definitieve overeenkomst te praten. AbbVie is onder meer geïnteresseerd in de Ierse vestigingsplaats van Shire, die het bedrijf belastingvoordelen kan opleveren. Shire maakt medicijnen tegen erfelijke ziektes en ADHD. (Belga/BO)

Farmabedrijf AbbVie heeft een herzien bod gedaan van 53,20 pond (66,95 euro) per aandeel voor Shire in contanten en eigen aandelen. Daarbij zouden de aandeelhouders van Shire een belang van circa 25 procent in het fusiebedrijf krijgen. Shire gaf aan dat er geen zekerheid is dat er uiteindelijk een deal zal worden gesloten. Afgelopen dinsdag maakte AbbVie nog bekend een verhoogd bod te hebben gedaan van 51,15 pond per aandeel. Daarop liet Shire weten een nog hoger bod te willen. Het nieuwe bod waardeert Shire op omgerekend 39,4 miljard euro. Het is al de vijfde keer dat AbbVie met een verbeterd overnamevoorstel komt. De partijen gaan nu om de tafel zitten om over een definitieve overeenkomst te praten. AbbVie is onder meer geïnteresseerd in de Ierse vestigingsplaats van Shire, die het bedrijf belastingvoordelen kan opleveren. Shire maakt medicijnen tegen erfelijke ziektes en ADHD. (Belga/BO)