De partijen gaan gezamenlijk gas zoeken in een gebied van circa 8.089 vierkante kilometer op het land en voor de kust van Qatar. De overeenkomst heeft een looptijd van dertig jaar. Gas dat in het gebied wordt gevonden, zal worden afgenomen door de overheid van Qatar, zo is afgesproken.

Qatar is de grootste exporteur van vloeibaar gas (lng) ter wereld. Het land herbergt waarschijnlijk de op drie na grootste reserves van gas, na Rusland en Iran. Shell is al op grote schaal actief in Qatar. Zo bouwt het oliebedrijf daar onder meer voor bijna 15 miljard euro de "Pearl GTL", installaties waar gas vloeibaar wordt gemaakt.

De partijen gaan gezamenlijk gas zoeken in een gebied van circa 8.089 vierkante kilometer op het land en voor de kust van Qatar. De overeenkomst heeft een looptijd van dertig jaar. Gas dat in het gebied wordt gevonden, zal worden afgenomen door de overheid van Qatar, zo is afgesproken. Qatar is de grootste exporteur van vloeibaar gas (lng) ter wereld. Het land herbergt waarschijnlijk de op drie na grootste reserves van gas, na Rusland en Iran. Shell is al op grote schaal actief in Qatar. Zo bouwt het oliebedrijf daar onder meer voor bijna 15 miljard euro de "Pearl GTL", installaties waar gas vloeibaar wordt gemaakt.