Het bedrijf zette veel minder afschrijvingen in de boeken en wist te profiteren van kostenbesparingen en aantrekkende olieprijzen. Ten opzichte van een jaar geleden was wel sprake van een scherpe daling van het resultaat.

Het nettoresultaat bedroeg 489 miljoen dollar. Dat was nog een min van meer dan 18 miljard dollar in het tweede kwartaal, wat het grootste verlies voor Shell ooit was. In het derde kwartaal van 2019 werd een nettowinst geboekt van 5,9 miljard dollar. De aangepaste winst op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs), de belangrijkste winstgraadmeter voor Shell, kwam uit op 955 miljoen dollar. Dat was 638 miljoen dollar in het tweede kwartaal en bijna 4,8 miljard dollar een jaar eerder.

Banenverlies

De totale omzet lag op 44,7 miljard dollar tegen 32,5 miljard dollar in de voorgaande periode en 89,5 miljard dollar een jaar terug. Shell maakte in september bekend dat 7.000 tot 9.000 banen worden geschrapt om kosten te besparen vanwege de coronacrisis. Het banenverlies moet leiden tot kostenbesparingen van 2 miljard tot 2,5 miljard dollar per jaar. In het resultatenbericht werden geen nadere details gemeld over deze herstructureringsplannen.

Het bedrijf kondigde voorts een interimdividend van 0,1665 dollar per aandeel aan voor het derde kwartaal. Dat is 65 procent minder dan in het derde kwartaal van 2019, maar wel meer dan de 0,16 dollar in het tweede kwartaal.

Het bedrijf zette veel minder afschrijvingen in de boeken en wist te profiteren van kostenbesparingen en aantrekkende olieprijzen. Ten opzichte van een jaar geleden was wel sprake van een scherpe daling van het resultaat.Het nettoresultaat bedroeg 489 miljoen dollar. Dat was nog een min van meer dan 18 miljard dollar in het tweede kwartaal, wat het grootste verlies voor Shell ooit was. In het derde kwartaal van 2019 werd een nettowinst geboekt van 5,9 miljard dollar. De aangepaste winst op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs), de belangrijkste winstgraadmeter voor Shell, kwam uit op 955 miljoen dollar. Dat was 638 miljoen dollar in het tweede kwartaal en bijna 4,8 miljard dollar een jaar eerder. De totale omzet lag op 44,7 miljard dollar tegen 32,5 miljard dollar in de voorgaande periode en 89,5 miljard dollar een jaar terug. Shell maakte in september bekend dat 7.000 tot 9.000 banen worden geschrapt om kosten te besparen vanwege de coronacrisis. Het banenverlies moet leiden tot kostenbesparingen van 2 miljard tot 2,5 miljard dollar per jaar. In het resultatenbericht werden geen nadere details gemeld over deze herstructureringsplannen. Het bedrijf kondigde voorts een interimdividend van 0,1665 dollar per aandeel aan voor het derde kwartaal. Dat is 65 procent minder dan in het derde kwartaal van 2019, maar wel meer dan de 0,16 dollar in het tweede kwartaal.