"Beide bedrijven zijn complementair", zegt Kobe Verdonck van Northgate Arinso. "Northgate Arinso focust zich als globale aanbieder van hr-software en diensten vooral op de Fortune Top 500-bedrijven en de organisatie in de openbare sector. Securex is marktleider in België met een duidelijke focus op de kmo-markt."

In België telt Securex 1500 medewerkers verdeeld over 26 regionale kantoren. Zij verzorgen de dienstverlening voor meer dan 150.000 bedrijven en particulieren en meer dan 110.000 zelfstandigen. Nothgate Arinso telt in België zo'n 270 medewerkers.

De alliantie is volgens Securex-topman Luc Deflem niet alleen complementair omdat Northgate zich vooral op grote bedrijven richt. De voorbije jaren besliste Securex om zich minder als softwareontwikkelaar te profileren. "Securex ging daarom op zoek naar een partner met een complementair hr-softwareplatform waarmee het zowel kleine, middelgrote als ondernemingen optimaal kan bedienen. Dit softwareplatform zou dan geïntegreerd worden met de eigen bestaande toepassingen die alle complexe wetgeving over personeelsbeheer beheert. De kmo-wereld moet op die manier genieten van hr-oplossingen die zijn diensten al bewezen heeft bij grote ondernemingen."

Volgens Deflem is zo'n alliantie een van de mogelijkheden om verder te groeien, want de hr-dienstverleningsmarkt in België heeft zijn saturatiepunt bereikt. In België doet bijna 95 procent van de bedrijven een beroep op de dienstverlening van sociale secretariaten als Securex. "Bedrijven verwachten ook dat ze voor een zo groot mogelijk dienstenpakket bij één leverancier terechtkunnen en samen kunnen wij die aanbieden." Dat gaat van loonadministratie over een externe dienst voor preventie en bescherming, een kinderbijslagfonds, tot en met specifiek advies over rekrutering, talent management en personeelsonderzoek. "Dat sluit ook aan bij de tendens naar professionalisering waarbij hr-professionals zich meer willen focussen op diensten met toegevoegde waarde, zoals talent management en minder op administratieve taken", zegt Deflem.

A.M.

"Beide bedrijven zijn complementair", zegt Kobe Verdonck van Northgate Arinso. "Northgate Arinso focust zich als globale aanbieder van hr-software en diensten vooral op de Fortune Top 500-bedrijven en de organisatie in de openbare sector. Securex is marktleider in België met een duidelijke focus op de kmo-markt." In België telt Securex 1500 medewerkers verdeeld over 26 regionale kantoren. Zij verzorgen de dienstverlening voor meer dan 150.000 bedrijven en particulieren en meer dan 110.000 zelfstandigen. Nothgate Arinso telt in België zo'n 270 medewerkers. De alliantie is volgens Securex-topman Luc Deflem niet alleen complementair omdat Northgate zich vooral op grote bedrijven richt. De voorbije jaren besliste Securex om zich minder als softwareontwikkelaar te profileren. "Securex ging daarom op zoek naar een partner met een complementair hr-softwareplatform waarmee het zowel kleine, middelgrote als ondernemingen optimaal kan bedienen. Dit softwareplatform zou dan geïntegreerd worden met de eigen bestaande toepassingen die alle complexe wetgeving over personeelsbeheer beheert. De kmo-wereld moet op die manier genieten van hr-oplossingen die zijn diensten al bewezen heeft bij grote ondernemingen." Volgens Deflem is zo'n alliantie een van de mogelijkheden om verder te groeien, want de hr-dienstverleningsmarkt in België heeft zijn saturatiepunt bereikt. In België doet bijna 95 procent van de bedrijven een beroep op de dienstverlening van sociale secretariaten als Securex. "Bedrijven verwachten ook dat ze voor een zo groot mogelijk dienstenpakket bij één leverancier terechtkunnen en samen kunnen wij die aanbieden." Dat gaat van loonadministratie over een externe dienst voor preventie en bescherming, een kinderbijslagfonds, tot en met specifiek advies over rekrutering, talent management en personeelsonderzoek. "Dat sluit ook aan bij de tendens naar professionalisering waarbij hr-professionals zich meer willen focussen op diensten met toegevoegde waarde, zoals talent management en minder op administratieve taken", zegt Deflem. A.M.