Bij SCR-Sibelco wordt gerapporteerd per zone. Elke zone-CEO komt nu ook in het directiecomité. De nieuwkomers zijn de zonedirecteurs van Australië, Zuid-Amerika, en Azië. De directeurs van Europa en Noord-Amerika zaten al in het directiecomité.

Een van de nieuwkomers is de Vlaming Bruno Wauters. Hij trok vanaf 1995 voor SCR-Sibelco de activiteiten in Azië op gang. De producent van industriële mineralen heeft nu vijf Belgen in zijn tienkoppige directiecomité. Behalve Bruno Wauters zijn dat CEO Jean-Luc Deleersnyder, financieel directeur Jean Louis Herremans, hoofd strategie Thibault van Stratum en juridisch directeur Laurence Boens.

De Amerikaan Kevin Crawford, tot vorig jaar CEO van de groep, schoof in mei dit jaar door naar de post van uitvoerende voorzitter van het directiecomité én van de raad van bestuur. Crawford vervangt de Nederlander Wilhelm Corpeleijn als voorzitter, maar de Nederlander blijft wel bestuurder. De Vlaming Jean-Luc Deleersnyder verschoof bij die switch van COO naar CEO.

Uit het wereldwijde directiecomité verdween Joseph Shapiro, operationeel directeur voor Noord-Amerika. Shapiro blijft bij Sibelco, maar de onderneming vindt het logischer dat de vijf zonedirecteurs in het directiecomité zetelen.

SCR-Sibelco haalde vorig jaar een netto-omzet van 2,4 miljard euro, en een nettowinst van 215 miljoen euro.

Bij SCR-Sibelco wordt gerapporteerd per zone. Elke zone-CEO komt nu ook in het directiecomité. De nieuwkomers zijn de zonedirecteurs van Australië, Zuid-Amerika, en Azië. De directeurs van Europa en Noord-Amerika zaten al in het directiecomité. Een van de nieuwkomers is de Vlaming Bruno Wauters. Hij trok vanaf 1995 voor SCR-Sibelco de activiteiten in Azië op gang. De producent van industriële mineralen heeft nu vijf Belgen in zijn tienkoppige directiecomité. Behalve Bruno Wauters zijn dat CEO Jean-Luc Deleersnyder, financieel directeur Jean Louis Herremans, hoofd strategie Thibault van Stratum en juridisch directeur Laurence Boens. De Amerikaan Kevin Crawford, tot vorig jaar CEO van de groep, schoof in mei dit jaar door naar de post van uitvoerende voorzitter van het directiecomité én van de raad van bestuur. Crawford vervangt de Nederlander Wilhelm Corpeleijn als voorzitter, maar de Nederlander blijft wel bestuurder. De Vlaming Jean-Luc Deleersnyder verschoof bij die switch van COO naar CEO. Uit het wereldwijde directiecomité verdween Joseph Shapiro, operationeel directeur voor Noord-Amerika. Shapiro blijft bij Sibelco, maar de onderneming vindt het logischer dat de vijf zonedirecteurs in het directiecomité zetelen. SCR-Sibelco haalde vorig jaar een netto-omzet van 2,4 miljard euro, en een nettowinst van 215 miljoen euro.