Het bedrijf uit Waterloo was begin juli vorig jaar de eerste beursgenoteerde onderneming die een beroep deed op de wet op de continuïteit van de onderneming. Die vervangt sinds 2009 de wetgeving over het gerechtelijk akkoord.

Een aangepaste versie van het afbetalingsplan werd vandaag/maandag voorgelegd aan de schuldeisers. Er kwamen er 66 opdagen, die samen 65,09 procent van het door De Rouck verschuldigde bedrag (3,2 miljoen euro) vertegenwoordigden.

Voor de goedkeuring was wettelijk een dubbele meerderheid vereist. Enerzijds moest de meerderheid van de aanwezige schuldeisers het plan goedkeuren, wat met 56 tegen 10 ruimschoots gebeurde. Anderzijds moesten de schuldeisers die het plan hun goedkeuring meegaven meer dan de helft van het aanwezige verschuldigde kapitaal vertegenwoordigen.

De 54 schuldeisers die voor stemden waren samen 1,42 miljoen euro in schulden waard. Dat is meer dan de kleine 1 miljoen euro die de tien tegenstemmers vertegenwoordigden. Ook de tweede meerderheid werd dus gehaald.

Het plan moet nog wel worden gehomologeerd door de rechtbank. Dat gebeurt ten laatste op 12 april van dit jaar. In combinatie met de kapitaalverhoging van 125.000 euro hoopt gedelegeerd bestuurder Alain Van Gelderen zijn bedrijf weer op de rails te krijgen.

Het bedrijf uit Waterloo was begin juli vorig jaar de eerste beursgenoteerde onderneming die een beroep deed op de wet op de continuïteit van de onderneming. Die vervangt sinds 2009 de wetgeving over het gerechtelijk akkoord. Een aangepaste versie van het afbetalingsplan werd vandaag/maandag voorgelegd aan de schuldeisers. Er kwamen er 66 opdagen, die samen 65,09 procent van het door De Rouck verschuldigde bedrag (3,2 miljoen euro) vertegenwoordigden. Voor de goedkeuring was wettelijk een dubbele meerderheid vereist. Enerzijds moest de meerderheid van de aanwezige schuldeisers het plan goedkeuren, wat met 56 tegen 10 ruimschoots gebeurde. Anderzijds moesten de schuldeisers die het plan hun goedkeuring meegaven meer dan de helft van het aanwezige verschuldigde kapitaal vertegenwoordigen. De 54 schuldeisers die voor stemden waren samen 1,42 miljoen euro in schulden waard. Dat is meer dan de kleine 1 miljoen euro die de tien tegenstemmers vertegenwoordigden. Ook de tweede meerderheid werd dus gehaald. Het plan moet nog wel worden gehomologeerd door de rechtbank. Dat gebeurt ten laatste op 12 april van dit jaar. In combinatie met de kapitaalverhoging van 125.000 euro hoopt gedelegeerd bestuurder Alain Van Gelderen zijn bedrijf weer op de rails te krijgen.