Schoenwinkelketen Van Haren kiest Aalst voor eerste Belgische vestiging

© YouTube
Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

De Nederlandse schoenwinkelketen Van Haren opent op 1 april in Aalst zijn eerste Belgische vestiging.

Later die maand volgt een winkel in Tielt-Winge, en voor het einde van het jaar een in Genk. De Belgische activiteiten van de winkelketen worden geleid door Bie Buelens, gewezen operationeel directeur van Euro Shoe Group, en Robert Vos, financieel directeur van de keten.

De winkels zijn een testcase om te weten of het Van Haren-concept werkt voor het Vlaamse publiek. Als dat het geval is, kan het aantal winkels in ons land groeien tot 70. Overnames van bestaande winkels zijn niet uitgesloten.

Van Haren bestrijkt het middensegment van de schoenenmarkt, net als Torfs. Van Haren wil profiteren van het gat dat Scapino en Schoenenreus achterlaten. Die deden een poging om België te veroveren, zonder succes. “Wij geven meer kwaliteit dan de concurrentie”, klinkt het vol vertrouwen bij een kaderlid Van Haren. “Het is niet de bedoeling dat we hier hetzelfde assortiment aanbieden als in Nederland.” De keten mikt op het segment van schoenen tussen 20 en 80 euro.

De groep hoopt haar schaalgrootte te kunnen uitspelen als onderdeel van Deichmann, dat in 1985 het bedrijf met Nederlandse roots overnam. Deichmann is aanwezig in 24 Europese landen en de VS. Met 5,3 miljard euro omzet is het de grootste schoenenwinkelketen ter wereld. De actrice Halle Berry neemt deel aan de reclamecampagnes van de keten. De eerste winkel werd in 1913 geopend door Heinrich Deichmann, wiens nazaten de keten nog altijd in handen hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content