"Dat klopt", zegt gedelegeerd bestuurder Wouter Torfs. "Maar er is afgesproken dat het geld daar blijft en niet verder wordt uitgekeerd. Het is de bedoeling dat de holding meer de bankier wordt van de keten."

Voor het dividend is vooral geteerd op de reserves van de keten. Die zijn daardoor teruggevallen van 16,9 miljoen euro naar 5,6 miljoen. Daardoor heeft de moederholding 2010 afgesloten met ongeveer 10 miljoen euro in kas, het jaar daarvoor was dat slechts 26.874.

Torfs heeft overigens naar eigen zeggen een behoorlijk jaar achter de rug. De schoenenketen zag de omzet in 2010 stijgen van 77,5 miljoen euro tot 85 miljoen. De 4,2 miljoen nettowinst, die ook naar de holding is gegaan, ligt een half miljoen hoger. In 2011 wil Torfs nog een vijftal winkels openen, net als volgend jaar.

Stijn Fockedey

"Dat klopt", zegt gedelegeerd bestuurder Wouter Torfs. "Maar er is afgesproken dat het geld daar blijft en niet verder wordt uitgekeerd. Het is de bedoeling dat de holding meer de bankier wordt van de keten." Voor het dividend is vooral geteerd op de reserves van de keten. Die zijn daardoor teruggevallen van 16,9 miljoen euro naar 5,6 miljoen. Daardoor heeft de moederholding 2010 afgesloten met ongeveer 10 miljoen euro in kas, het jaar daarvoor was dat slechts 26.874. Torfs heeft overigens naar eigen zeggen een behoorlijk jaar achter de rug. De schoenenketen zag de omzet in 2010 stijgen van 77,5 miljoen euro tot 85 miljoen. De 4,2 miljoen nettowinst, die ook naar de holding is gegaan, ligt een half miljoen hoger. In 2011 wil Torfs nog een vijftal winkels openen, net als volgend jaar. Stijn Fockedey