De groep Schneider Electric heeft grote ambities in duurzame ontwikkeling. CEO Jean-Pascal Tricoire: "Onze wereld ondergaat een grondige verandering door de versnelling van de verstedelijking, de digitalisering en de industrialisering. En we vinden dat de toegang tot energie een mensenrecht is. We willen dat iedereen toegang heeft tot veilige, betrouwbare, doeltreffende en duurzame energie. We maken ons sterk dat we innovatieve oplossingen kunnen aandragen om een antwoord te bieden op de energieparadox: een evenwicht vinden tussen de ecologische voetafdruk en ieders recht op kwaliteitsvolle energie. We ontwikkelen technologie die onze leefomgeving zal transformeren."

De Franse groep Schneider Electric is een internationale specialist in energiebeheer en gestuurde processen. Het bedrijf heeft wereldwijd 170.000 mensen in dienst en boekt een omzet van bijna 25 miljard euro.

Schneider Electric zit in de kern van de problematiek rond duurzame ontwikkeling. De groep produceert noch distribueert energie, ze ontwerpt en fabriceert wel elektrische en elektronische producten, en geïntegreerde oplossingen die overwegend gericht zijn op energiebeheer. "Schneider Electric is aanwezig in meer dan honderd landen", zegt communicatieverantwoordelijke Yves Roy. "Het project wordt gecoördineerd door de Fondation Schneider Electric, maar lokaal kunnen de acties een verschillende vorm aannemen naargelang van de behoeftes van het land. Zo trachten we met het BipBop-programma (Business, Innovation & People) het allereerste licht te brengen in de woningen van gezinnen die geen toegang hebben tot het netwerk. In de ontwikkelde landen zoeken we oplossingen voor gezinnen die kampen met energiearmoede."

Globaal beleid

De milieupolitiek van de groep wordt aangepast aan de behoeften van elke markt waarop ze aanwezig is. De prioriteiten zijn de verlaging van de CO2-uitstoot, de ecologische ontwikkeling en de fabricage van de producten. Sinds de lancering van haar programma boekt de groep resultaten. De doelstellingen worden geregeld geëvalueerd, zodat ze op de duurzame weg kan verdergaan. "Schneider Electric staat negende op de lijst van de meest performante ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling", besluit Yves Roy.

Guy Van Den Noortgate

De groep Schneider Electric heeft grote ambities in duurzame ontwikkeling. CEO Jean-Pascal Tricoire: "Onze wereld ondergaat een grondige verandering door de versnelling van de verstedelijking, de digitalisering en de industrialisering. En we vinden dat de toegang tot energie een mensenrecht is. We willen dat iedereen toegang heeft tot veilige, betrouwbare, doeltreffende en duurzame energie. We maken ons sterk dat we innovatieve oplossingen kunnen aandragen om een antwoord te bieden op de energieparadox: een evenwicht vinden tussen de ecologische voetafdruk en ieders recht op kwaliteitsvolle energie. We ontwikkelen technologie die onze leefomgeving zal transformeren."De Franse groep Schneider Electric is een internationale specialist in energiebeheer en gestuurde processen. Het bedrijf heeft wereldwijd 170.000 mensen in dienst en boekt een omzet van bijna 25 miljard euro.Schneider Electric zit in de kern van de problematiek rond duurzame ontwikkeling. De groep produceert noch distribueert energie, ze ontwerpt en fabriceert wel elektrische en elektronische producten, en geïntegreerde oplossingen die overwegend gericht zijn op energiebeheer. "Schneider Electric is aanwezig in meer dan honderd landen", zegt communicatieverantwoordelijke Yves Roy. "Het project wordt gecoördineerd door de Fondation Schneider Electric, maar lokaal kunnen de acties een verschillende vorm aannemen naargelang van de behoeftes van het land. Zo trachten we met het BipBop-programma (Business, Innovation & People) het allereerste licht te brengen in de woningen van gezinnen die geen toegang hebben tot het netwerk. In de ontwikkelde landen zoeken we oplossingen voor gezinnen die kampen met energiearmoede."De milieupolitiek van de groep wordt aangepast aan de behoeften van elke markt waarop ze aanwezig is. De prioriteiten zijn de verlaging van de CO2-uitstoot, de ecologische ontwikkeling en de fabricage van de producten. Sinds de lancering van haar programma boekt de groep resultaten. De doelstellingen worden geregeld geëvalueerd, zodat ze op de duurzame weg kan verdergaan. "Schneider Electric staat negende op de lijst van de meest performante ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling", besluit Yves Roy.Guy Van Den Noortgate