Volgens Scania, de Zweedse dochter van de Duitse autobouwer Volkswagen, hebben eerdere projecten voor meer synergie tussen de twee bedrijven aangetoond dat "een grotere samenwerking nodig is om het volle potentieel te realiseren". Dat betekent dat Scania samen met MAN de leiderspositie als grootste vrachtwagenbouwer in West-Europa ambieert.

MAN noemde de fusiegeruchten maandag in een mededeling alvast "zuivere speculatie". De vrachtwagenbouwer voegde eraan toe dat de huidige onderhandelingen betrekking hebben op een industrieel samenwerkingsverband en er nog geen beslissingen werden genomen.

Bij een fusie zouden beide merknamen in elk geval behouden blijven. Scania en MAN vertegenwoordigen samen een marktaandeel van 27 procent van de vrachtwagenmarkt. Mercedes telt 23 procent.

VW heeft 46 procent van het kapitaal van Scania in handen en 30 procent van het kapitaal van MAN. Enkele jaren geleden werd een toenaderingspoging tussen beide bedrijven nog afgewezen door de Zweedse Scania-aandeelhouders. Maandag reageerde vakbond IG Metall al negatief op de plannen.

Volgens Scania, de Zweedse dochter van de Duitse autobouwer Volkswagen, hebben eerdere projecten voor meer synergie tussen de twee bedrijven aangetoond dat "een grotere samenwerking nodig is om het volle potentieel te realiseren". Dat betekent dat Scania samen met MAN de leiderspositie als grootste vrachtwagenbouwer in West-Europa ambieert. MAN noemde de fusiegeruchten maandag in een mededeling alvast "zuivere speculatie". De vrachtwagenbouwer voegde eraan toe dat de huidige onderhandelingen betrekking hebben op een industrieel samenwerkingsverband en er nog geen beslissingen werden genomen.Bij een fusie zouden beide merknamen in elk geval behouden blijven. Scania en MAN vertegenwoordigen samen een marktaandeel van 27 procent van de vrachtwagenmarkt. Mercedes telt 23 procent. VW heeft 46 procent van het kapitaal van Scania in handen en 30 procent van het kapitaal van MAN. Enkele jaren geleden werd een toenaderingspoging tussen beide bedrijven nog afgewezen door de Zweedse Scania-aandeelhouders. Maandag reageerde vakbond IG Metall al negatief op de plannen.