Softwareconcern SAP wil de komende jaren honderden autisten opleiden tot softwarespecialisten en programmeurs. Tegen 2020 moet één procent van het wereldwijde personeelsbestand - er werken momenteel 65.000 mensen voor SAP - bestaan uit mensen met een autistische storing.

SAP zoekt mensen die anders kunnen denken, legt personeelsdirecteur Luisa Dalgado uit.

SAP werkt daarvoor samen met de Deense organisatie Specialisterne, die zich tot doel stelt om een miljoen mensen met een autistische stoornis aan een baan te helpen.

Getalenteerde IT'ers SAP stelt al sinds 2011 autisten te werk in een ontwikkelingscentrum in India. Vorig jaar is ook met een initatief in Ierland gestart. Nu zullen nog acht landen volgen, onder meer in Duitsland, de VS en Canada.

Het initiatief is voor SAP ook een kans om in de wereldwijde strijd om getalenteerde IT'ers erg gespecialiseerde profielen te vinden. (DPA/KVDA)

Softwareconcern SAP wil de komende jaren honderden autisten opleiden tot softwarespecialisten en programmeurs. Tegen 2020 moet één procent van het wereldwijde personeelsbestand - er werken momenteel 65.000 mensen voor SAP - bestaan uit mensen met een autistische storing. SAP zoekt mensen die anders kunnen denken, legt personeelsdirecteur Luisa Dalgado uit. SAP werkt daarvoor samen met de Deense organisatie Specialisterne, die zich tot doel stelt om een miljoen mensen met een autistische stoornis aan een baan te helpen. Getalenteerde IT'ers SAP stelt al sinds 2011 autisten te werk in een ontwikkelingscentrum in India. Vorig jaar is ook met een initatief in Ierland gestart. Nu zullen nog acht landen volgen, onder meer in Duitsland, de VS en Canada. Het initiatief is voor SAP ook een kans om in de wereldwijde strijd om getalenteerde IT'ers erg gespecialiseerde profielen te vinden. (DPA/KVDA)