De Finse mediagroep Sanoma is er niet in geslaagd zijn Belgische tijdschriftactiviteiten te verkopen. Dat meldt De Tijd op zijn website.

Volgens de krant zou het personeel morgen/donderdag worden geïnformeerd.

Wat er nu met de Belgische tijdschriften zoals Libelle, Flair of Story zal gebeuren, is niet duidelijk. In totaal gaat het om een 20-tal titels.

Sanoma onderhandelt al verschillende maanden over de verkoop van zijn Belgische divisie, maar van in het begin was duidelijk dat dit geen eenvoudige klus zou worden. De tijdschriftenmarkt heeft het moeilijk in België: er is veel concurrentie, ook van kranten, waardoor het aantal lezers en advertentie-inkomsten krimpt.

Zowel De Persgroep als Roularta zou als kandidaat-overnemer hebben afgehaakt, raakte vorige maand bekend. Hoe het verder moet met de Belgische Sanoma-titels is niet bekend. De Tijd oppert de mogelijkheid dat de Belgische activiteiten zouden fuseren met de Nederlandse Sanoma-tak, waar al een sanering is doorgevoerd. (Belga/BO)

De Finse mediagroep Sanoma is er niet in geslaagd zijn Belgische tijdschriftactiviteiten te verkopen. Dat meldt De Tijd op zijn website.Volgens de krant zou het personeel morgen/donderdag worden geïnformeerd. Wat er nu met de Belgische tijdschriften zoals Libelle, Flair of Story zal gebeuren, is niet duidelijk. In totaal gaat het om een 20-tal titels. Sanoma onderhandelt al verschillende maanden over de verkoop van zijn Belgische divisie, maar van in het begin was duidelijk dat dit geen eenvoudige klus zou worden. De tijdschriftenmarkt heeft het moeilijk in België: er is veel concurrentie, ook van kranten, waardoor het aantal lezers en advertentie-inkomsten krimpt. Zowel De Persgroep als Roularta zou als kandidaat-overnemer hebben afgehaakt, raakte vorige maand bekend. Hoe het verder moet met de Belgische Sanoma-titels is niet bekend. De Tijd oppert de mogelijkheid dat de Belgische activiteiten zouden fuseren met de Nederlandse Sanoma-tak, waar al een sanering is doorgevoerd. (Belga/BO)