Sanoma mikt in België sinds de nieuwe strategie op de domeinen 'vrouwen' en 'home & deco' met bladen als Flair, Libelle en Feeling. "Moustique en Télé Pocket passen daardoor niet langer in de strategie van Sanoma. Toch gaat het om erg succesvolle bladen met een lange geschiedenis en een sterke waarde op de Franstalige markt. We zijn er zeker van dat Nethys de toekomst van deze titels op lange termijn kan verzekeren", aldus Belgisch Sanoma-topman Henk Scheenstra.

Deal voor 2016 afronden

Beide partijen willen de verkoop nog voor het einde van dit jaar afronden. Tot die tijd worden de twee televisiemagazines verder gepubliceerd door Sanoma.

Sanoma kondigde in mei een nieuwe strategie aan voor het bedrijf. Toen raakte bekend dat De Persgroep Publishing de weekbladen Humo, Story, TeVe Blad en het maandblad Vitaya overneemt.

Het bedrijf is al langer volop in verandering. Vorig jaar raakte ook de verkoop van de participatie in De Vijver Media, het bedrijf boven productiehuis Woestijnvis en de tv-zenders VIER en VIJF, aan Telenet bekend. Begin dit jaar werden de Belgische en Nederlandse activiteiten samengevoegd in een nieuwe bedrijfseenheid.

Het gaat overigens niet om de eerste stappen van Nethys in uitgeversland. Nethys is sinds twee jaar eigenaar van de L'Avenir-kranten en recentelijk raakte bijvoorbeeld nog bekend dat het bedrijf een belang neemt in de Franse krantengroep La Provence (La Provence en Corse Matin). Ook is het bedrijf eigenaar van de Waalse kabelaar VOO. (Belga/NS)

Sanoma mikt in België sinds de nieuwe strategie op de domeinen 'vrouwen' en 'home & deco' met bladen als Flair, Libelle en Feeling. "Moustique en Télé Pocket passen daardoor niet langer in de strategie van Sanoma. Toch gaat het om erg succesvolle bladen met een lange geschiedenis en een sterke waarde op de Franstalige markt. We zijn er zeker van dat Nethys de toekomst van deze titels op lange termijn kan verzekeren", aldus Belgisch Sanoma-topman Henk Scheenstra.Beide partijen willen de verkoop nog voor het einde van dit jaar afronden. Tot die tijd worden de twee televisiemagazines verder gepubliceerd door Sanoma. Sanoma kondigde in mei een nieuwe strategie aan voor het bedrijf. Toen raakte bekend dat De Persgroep Publishing de weekbladen Humo, Story, TeVe Blad en het maandblad Vitaya overneemt. Het bedrijf is al langer volop in verandering. Vorig jaar raakte ook de verkoop van de participatie in De Vijver Media, het bedrijf boven productiehuis Woestijnvis en de tv-zenders VIER en VIJF, aan Telenet bekend. Begin dit jaar werden de Belgische en Nederlandse activiteiten samengevoegd in een nieuwe bedrijfseenheid.Het gaat overigens niet om de eerste stappen van Nethys in uitgeversland. Nethys is sinds twee jaar eigenaar van de L'Avenir-kranten en recentelijk raakte bijvoorbeeld nog bekend dat het bedrijf een belang neemt in de Franse krantengroep La Provence (La Provence en Corse Matin). Ook is het bedrijf eigenaar van de Waalse kabelaar VOO. (Belga/NS)