Sanofi verkeert in moeilijkheden doordat een aantal patenten vervalt, wat een rem zet op de verkoop. Begin juli raakte bekend dat er nagedacht werd over een reorganisatie van onder meer de onderzoeksafdeling.

De vakbonden vrezen nu dat in de eerste plaats de onderzoekssite in Toulouse getroffen zal worden door banenverlies, net als die in Montpellier.

Sanofi telt 28.000 werknemers in 49 vestigingen in Frankrijk. Wereldwijd telt het bedrijf ruim 110.000 werknemers. Woordvoerster Sofie Van Wel van Sanofi in België zegt dat in de vestigingen in Diegem en Geel geen jobs moeten verdwijnen. "Dit is een Frans verhaal," luidt het. (Belga/BO)

Sanofi verkeert in moeilijkheden doordat een aantal patenten vervalt, wat een rem zet op de verkoop. Begin juli raakte bekend dat er nagedacht werd over een reorganisatie van onder meer de onderzoeksafdeling. De vakbonden vrezen nu dat in de eerste plaats de onderzoekssite in Toulouse getroffen zal worden door banenverlies, net als die in Montpellier. Sanofi telt 28.000 werknemers in 49 vestigingen in Frankrijk. Wereldwijd telt het bedrijf ruim 110.000 werknemers. Woordvoerster Sofie Van Wel van Sanofi in België zegt dat in de vestigingen in Diegem en Geel geen jobs moeten verdwijnen. "Dit is een Frans verhaal," luidt het. (Belga/BO)