Het Franse Sanofi-Aventis en het Amerikaanse Merck zullen ieder de helft van de nieuwe joint venture controleren, zo maakten ze dinsdag bekend.

Sanofi licht een optie om haar diergeneeskundige divisie Merial samen te voegen met Merck's Intervet. Het Parijse Sanofi had pas vorige zomer Merial voor 4 miljard dollar van Merck overgenomen. De twee farmabedrijven willen de fusie de komende 9 tot 12 maanden afronden.

Volgens Merck en Sanofi-Aventis sluiten de diergeneesmiddelenactiviteiten van de twee bedrijven strategisch en geografisch goed aan. Merial is vooral groot op het Amerikaanse continent in producten voor huisdieren, terwijl Intervet/Schering-Plough dat met name is in vee in Europa en in opkomende markten. De overname heeft ook een Nederlands tintje. Het hoofdkantoor van Intervet/Schering-Plough Animal Health staat in Boxmeer. Er werken in Nederland 1.700 mensen.

Christopher A. Viehbacher, de CEO van Sanofi, sluit niet uit dat een aantal producten moet afgestoten worden op last van de concurrentie-autoriteiten.

De wereldmarkt vertegenwoordigde in 2009 een omzet van 19,2 miljard dollar.

Het Franse Sanofi-Aventis en het Amerikaanse Merck zullen ieder de helft van de nieuwe joint venture controleren, zo maakten ze dinsdag bekend. Sanofi licht een optie om haar diergeneeskundige divisie Merial samen te voegen met Merck's Intervet. Het Parijse Sanofi had pas vorige zomer Merial voor 4 miljard dollar van Merck overgenomen. De twee farmabedrijven willen de fusie de komende 9 tot 12 maanden afronden. Volgens Merck en Sanofi-Aventis sluiten de diergeneesmiddelenactiviteiten van de twee bedrijven strategisch en geografisch goed aan. Merial is vooral groot op het Amerikaanse continent in producten voor huisdieren, terwijl Intervet/Schering-Plough dat met name is in vee in Europa en in opkomende markten. De overname heeft ook een Nederlands tintje. Het hoofdkantoor van Intervet/Schering-Plough Animal Health staat in Boxmeer. Er werken in Nederland 1.700 mensen. Christopher A. Viehbacher, de CEO van Sanofi, sluit niet uit dat een aantal producten moet afgestoten worden op last van de concurrentie-autoriteiten. De wereldmarkt vertegenwoordigde in 2009 een omzet van 19,2 miljard dollar.