Samsung verwacht dat de bedrijfswinst van juni tot september uitkomt op 8,1 biljoen won (5,5 miljard euro), bijna een verdubbeling tegenover vorig jaar. Het resultaat ligt ook hoger dan in het tweede kwartaal (6,72 biljoen won).

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern breekt al vier kwartalen na elkaar alle records.

De omzet in het derde kwartaal zou volgens het bedrijf 52 biljoen won bedragen, een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het gaat wel nog maar om een schatting: de officiële resultaten worden later deze maand gepubliceerd.

Galaxy-succes De recordwinst is vooral te danken aan het succes van de Galaxy-smartphone. De derde versie kwam in mei van dit jaar uit, en tijdens de eerste 100 dagen gingen er wereldwijd 20 miljoen stuks over de toonbank. Samsung verkocht meer smartphones dan Apple. In het eerste weekend na de lancering van de iPhone 5 werden er 5 miljoen stuks verkocht, minder dan verwacht.

Samsung en Apple vechten trouwens een patentoorlog uit. Een eventuele boete hangt als een schaduw over de toekomstige resultaten van Samsung. (DPA/Bloomberg/KVDA)

Samsung verwacht dat de bedrijfswinst van juni tot september uitkomt op 8,1 biljoen won (5,5 miljard euro), bijna een verdubbeling tegenover vorig jaar. Het resultaat ligt ook hoger dan in het tweede kwartaal (6,72 biljoen won). Het Zuid-Koreaanse technologieconcern breekt al vier kwartalen na elkaar alle records. De omzet in het derde kwartaal zou volgens het bedrijf 52 biljoen won bedragen, een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat wel nog maar om een schatting: de officiële resultaten worden later deze maand gepubliceerd. Galaxy-succes De recordwinst is vooral te danken aan het succes van de Galaxy-smartphone. De derde versie kwam in mei van dit jaar uit, en tijdens de eerste 100 dagen gingen er wereldwijd 20 miljoen stuks over de toonbank. Samsung verkocht meer smartphones dan Apple. In het eerste weekend na de lancering van de iPhone 5 werden er 5 miljoen stuks verkocht, minder dan verwacht. Samsung en Apple vechten trouwens een patentoorlog uit. Een eventuele boete hangt als een schaduw over de toekomstige resultaten van Samsung. (DPA/Bloomberg/KVDA)