Samsung heeft in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw een recordwinst geboekt dankzij zijn Galaxy-smartphones.

De nettowinst van Samsung kwam in het kwartaal dat eind september afliep, uit op 6,5 triljoen won (6,4 miljard dollar), een stijging van 91 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Marktleider

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern is nu voor het derde opeenvolgende kwartaal 's werelds grootste verkoper van mobiele telefoons, voor het Finse Nokia en het Amerikaanse Apple.

Volgens het financiële persbureau Bloomberg verkocht Samsung in de voorbije drie maanden 105,4 miljoen telefoons, goed voor een marktaandeel van 23,7 procent. Ter vergelijking: Nokia volgt op de tweede plaats met 82,9 miljoen verkochte telefoons in dezelfde periode.

Samsung leidt ook de smartphonemarkt. Het bedrijf uit Suwon verkocht in het derde kwartaal 56,9 miljoen toestellen, rivaal Apple 26,9 miljoen. (KVDA)

Samsung heeft in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw een recordwinst geboekt dankzij zijn Galaxy-smartphones. De nettowinst van Samsung kwam in het kwartaal dat eind september afliep, uit op 6,5 triljoen won (6,4 miljard dollar), een stijging van 91 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.Marktleider Het Zuid-Koreaanse technologieconcern is nu voor het derde opeenvolgende kwartaal 's werelds grootste verkoper van mobiele telefoons, voor het Finse Nokia en het Amerikaanse Apple. Volgens het financiële persbureau Bloomberg verkocht Samsung in de voorbije drie maanden 105,4 miljoen telefoons, goed voor een marktaandeel van 23,7 procent. Ter vergelijking: Nokia volgt op de tweede plaats met 82,9 miljoen verkochte telefoons in dezelfde periode. Samsung leidt ook de smartphonemarkt. Het bedrijf uit Suwon verkocht in het derde kwartaal 56,9 miljoen toestellen, rivaal Apple 26,9 miljoen. (KVDA)