Als logistieke partner heeft Belspeed de voorbije 27 jaar aan een stevige reputatie voor diensten in de mode-elite gewerkt. Het bedrijf met vestigingen in Eupen, Kruishoutem en Beveren-Leie verzorgt de levering van kledingstukken in heel Europa. De klanten bevinden zich in het hogere segment van de mode- en kledingindustrie, met namen als Dolce & Gabbana.

Jaarlijks behandelt Belspeed zowat 15 miljoen stuks. De verwachte groepsomzet voor 2010 bedraagt 20 miljoen euro, een status-quo met het voorgaande jaar. De groep telt 140 medewerkers. Over de management buy out worden geen financiële details verstrekt.

Johan Milliau, de nieuwe CEO van Belspeed, wil wel kwijt dat het managementtrio de meerderheid in handen heeft. Naast Milliau bestaat het management uit Steven Rymenans, die zijn job als general manager bij Nova Natie Fashion (onderdeel van Nova Natie) inruilt voor Belspeed waar hij als nieuwe operationeel directeur aan de slag gaat. De continuïteit in het management is dan weer verzekerd door Philippe Desmedt, die het voorbije decennium mee de operationele touwtjes in handen had bij Belspeed, naast de familie Brandt.

In de nieuw opgerichte vennootschap Halifax hebben naast het management ook Jos Sluys en Marleen Vercammen zitting, de oprichter en financieel directeur van Saffelberg Investments.

Voor Luc Osselaer, investeringsdirecteur bij Saffelberg, is Belspeed een mooie aanvulling. "Belspeed is een dossier waar we hoge verwachtingen voor hebben.Het bedrijf heeft het potentieel om een dominante speler in Europa te worden in zijn sector."

Voor Saffelberg Investments is dit de negende participatie. Saffelberg, een onafhankelijke financiële en industriële holding, beheert een portefeuille van 250 miljoen euro kapitaal. Het specialiseert zich op langetermijninvesteringen door meerderheids- of aanzienlijke minderheidsbelangen te nemen in snel groeiende bedrijven. Het werd opgericht in 2008 nadat Jos Sluys zijn belang in het door hem opgerichte Arinso verkocht.

Lieven Desmet

Als logistieke partner heeft Belspeed de voorbije 27 jaar aan een stevige reputatie voor diensten in de mode-elite gewerkt. Het bedrijf met vestigingen in Eupen, Kruishoutem en Beveren-Leie verzorgt de levering van kledingstukken in heel Europa. De klanten bevinden zich in het hogere segment van de mode- en kledingindustrie, met namen als Dolce & Gabbana. Jaarlijks behandelt Belspeed zowat 15 miljoen stuks. De verwachte groepsomzet voor 2010 bedraagt 20 miljoen euro, een status-quo met het voorgaande jaar. De groep telt 140 medewerkers. Over de management buy out worden geen financiële details verstrekt. Johan Milliau, de nieuwe CEO van Belspeed, wil wel kwijt dat het managementtrio de meerderheid in handen heeft. Naast Milliau bestaat het management uit Steven Rymenans, die zijn job als general manager bij Nova Natie Fashion (onderdeel van Nova Natie) inruilt voor Belspeed waar hij als nieuwe operationeel directeur aan de slag gaat. De continuïteit in het management is dan weer verzekerd door Philippe Desmedt, die het voorbije decennium mee de operationele touwtjes in handen had bij Belspeed, naast de familie Brandt. In de nieuw opgerichte vennootschap Halifax hebben naast het management ook Jos Sluys en Marleen Vercammen zitting, de oprichter en financieel directeur van Saffelberg Investments. Voor Luc Osselaer, investeringsdirecteur bij Saffelberg, is Belspeed een mooie aanvulling. "Belspeed is een dossier waar we hoge verwachtingen voor hebben.Het bedrijf heeft het potentieel om een dominante speler in Europa te worden in zijn sector." Voor Saffelberg Investments is dit de negende participatie. Saffelberg, een onafhankelijke financiële en industriële holding, beheert een portefeuille van 250 miljoen euro kapitaal. Het specialiseert zich op langetermijninvesteringen door meerderheids- of aanzienlijke minderheidsbelangen te nemen in snel groeiende bedrijven. Het werd opgericht in 2008 nadat Jos Sluys zijn belang in het door hem opgerichte Arinso verkocht. Lieven Desmet