Het gaat om bijdragen die werden gestort door het toenmalige gesyndiceerde cabinepersoneel, en tot op vandaag worden beheerd door de drie grote vakbonden, ACLVB, ACV en ACOD.

Na het bankroet van Sabena, eind 2001, verloor het fonds zijn nut, maar het bleef jaren onaangeroerd en het raakte in de vergetelheid na het vertrek van twee van de drie vakbonds­beheerders. De bal ging vorig jaar aan het rollen nadat ex-medewerkers zich hadden gemobiliseerd op sociale media. Zij hebben nu ook een advocaat gecontacteerd, en vragen een snelle uitbetaling van het fonds.

Ook de bonden zeggen er nu snel werk van te maken, maar willen eerst belangrijke (juridische) vragen beantwoord zien. Tot dan blijft het geld onder toezicht van de curator, die tot op vandaag het faillissement afhandelt.

Het gaat om bijdragen die werden gestort door het toenmalige gesyndiceerde cabinepersoneel, en tot op vandaag worden beheerd door de drie grote vakbonden, ACLVB, ACV en ACOD. Na het bankroet van Sabena, eind 2001, verloor het fonds zijn nut, maar het bleef jaren onaangeroerd en het raakte in de vergetelheid na het vertrek van twee van de drie vakbonds­beheerders. De bal ging vorig jaar aan het rollen nadat ex-medewerkers zich hadden gemobiliseerd op sociale media. Zij hebben nu ook een advocaat gecontacteerd, en vragen een snelle uitbetaling van het fonds. Ook de bonden zeggen er nu snel werk van te maken, maar willen eerst belangrijke (juridische) vragen beantwoord zien. Tot dan blijft het geld onder toezicht van de curator, die tot op vandaag het faillissement afhandelt.